tisdag 4 januari 2011

Det gick inte så bra

Idag var det dags för svalgröntgen för Ludvigs del. Vi skulle ha lite olika saker med oss som han skulle svälja medan de röntgade honom. Jag hade packat ner clementin, kexchoklad, bubbelvatten och vetebulle.
Först fick han en bit kexchoklad som han glatt tuggade i sig men när han sen fick nästa som de hade lagt kontrast på då vägrade han äta den. När de kom till drickan så gick inte det för det var fel mugg, de muggar de hade på sjukan ville han absolut inte dricka ur (mitt misstag att ha glömt packa ner "hans" mugg), stolen han skulle sitta i var fel osv. Så det gick inte så bra med denna undersökning men han har blivit mycket bättre på att svälja igen, han äter mycket mer mat (nu ikväll åt han en rejäl portion potatismos och 5 bitar falukorv) och det tar inte riktigt så lång tid längre.
De fick några bilder och dessa ska säkert skickas till Ludvigs läkare och sen får vi se vad de säger, om det behövs göras om eller inte.

Imorgon kommer avlösaren hit och Nora ska till en kompis och leka annars är det en lugn vecka. Nästa vecka sätter saker och ting igång igen.

2 kommentarer:

  1. Så skönt att det vänt för Ludvig med ätandet, att det går lättare. Då gör det ju mindre att det inte gick så bra idag... även om jag förstår att det skulle varit skönt att få det uppkollat ordentligt. Kanske en annan gång?

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Man måste ju visa vem det är som bestämmer lite nu och då så ni inte glömmer bort det, eller hur? ;.) Låter som typiskt trots men jag förstår att det inte är så lustigt när man som förälder sitter där och känner hur mycket längre tid allting tar och hur trött man verkligen är! Hoppas de inte hittar något på plåtarna utan att det bara varit en sak till som Ludvig haft för sig och som går över!

    Lider med dig och dina sömnsvårigheter! Du har säkert förstått att jag vet hur det känns? Jag brukar få passa på när maken är hemma att vila på dagarna de dagar möjlighet ges. Nu har han åkt till båten igen, så nu får man vackert hålla sig vaken om dagarna vare sig man vill eller ej! Det var skönt när barnen var små och sov middag, fast å andra sidan somnar de lite tidigare på kvällarna nu när de inte sover middag, så man får välja vad som är bäst!

    Stor kram,
    Annika K

    SvaraRadera