fredag 7 januari 2011

Nu förstår jag

Efter Ludvigs transplantation så fick vi ju en hel del restriktioner, bl a det här med lösgodis, mjukglass och öppnade vatten/läskflaskor.
Idag var jag och Nora och handlade på ett stort varuhus och jag hade lovat henne lite godis eftersom det är fredag och hon var snäll och ville följa med mig som sällskap :-)
Hon var så tålmodig där hon satt i kundvagnen medan vagnen fylldes och fylldes. Till slut kom vi fram till godiset och jag försökte styra henne till att ta en "färdig" påse och inte lösviktsgodis men det ville hon inte, såklart ville hon själv välja.
Det stod en ganska stor familj där pappan plockade godis och ena barnet gick framför och tittade medan de andra väntade på att de skulle bli klara.
När jag då tittar upp på barnet av en slump så ser jag till min stora fasa att hon har en av godisskedarna i munnen. Jag och min bacillskräck (som jag har fått mer av sen allt detta med Ludvig) visste inte var jag skulle titta eller vad jag skulle säga. Det var nästan så att jag satte påsen igen. Föräldrarna sa inget, de lät henne tugga och slicka lite på skeden för att sen sätta tillbaka den bland de andra...Det var nästan så jag plockade fram handspriten och torkade av skeden :-)

Jag inser nu varför det är så strikt med lösgodis för transplanterade för man vet ju aldrig vem som har varit med sina smutsiga händer nere i lådorna eller ännu värre vem som har haft skeden i munnen.

Är jag extremt känslig eller??? Är det acceptabelt att låta ens barn äta i butik eller smaka på godisskeden...Jag gillar de större kedjorna som låter barnen få en banan, ganska smart drag av butikerna för då slipper de nog en hel del "tjyvätande" och öppnade förpackningar.

Ha en skön helg!

5 kommentarer:

  1. Fy faan va äckligt och vilka slappa jävla föräldrar!!
    Du är INTE känslig. Vilken normal människa som helst hade blivit superäcklad!
    ÖÖÖÖÖRK!!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker som du, att det är helt oacceptabelt! Fast det som är ännu mer oacceptabelt är när VUXNA människor förser sig utav godiset - MED HÄNDERNA!!! Alltså då blir jag så arg så jag kokar, dels för att de inte betalar för godiset och därmed föregår med extremt dåligt exempel, och dels för att det är så j*vla ohygieniskt.

    Nä, usch! Inget lösgodis här. Håller mig till den som är färdigförpackad, och jag antar att ni gör det med ;)

    Ha en superskön helg!

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att det är grymt äckligt! Fattar inte hur folk tänker egentligen. Jag har två gånger nu sett gubbar som har gått fram och tagit en näve och stoppat i fickan.
    BLÄ!
    Det värsta är att jag älskar lösgodis, det är min stora last =(.
    Ha en skön helg!
    KRAM

    SvaraRadera
  4. Nej det är inte OK!! I vår familj äter vi inte lösgodis längre efter en magsjuka som kom som ett brev på posten för något år sen efter lösgodisätande... Kan så klart ha fått det nån annanstans men det känns faktiskt inte fräscht med lösgodis längre. Och det är lätt att plocka på sig för mycket också - bättre med en påse färdigpackat.

    SvaraRadera
  5. Kan bara hålla med alla ovanstående: det är en sanitär oangelägenhet med detta lösgodis....men det är ju så gott! Som förälder borde de väl se till att någon i personalen fick spaden och inte lägga tillbaka den igen! Så äckligt! Har också vid ett flertal tillfällen sett vuxna som varit nere med fingrarna och plockat! Inte bara gör de sig skyldiga till snatteri, de utsätter så många andra för onödiga bakterier också! Sen skäller de på "ungdomarna" som inte har nåt hyfs! Undrar var det kommer ifrån??? Såg även en artikel där någon hittat en död mus bland lösgodiset. Att man inte bara slutar med godis?

    Ha en trevlig helg!
    Kram,
    Annika K

    SvaraRadera