fredag 21 januari 2011

Det onda mot det goda

Vi har tyvärr kommit in i en ond period igen med massor av tvång, tvång som absolut inte går att bryta. Det tar på allas våra krafter och jag tror faktiskt att det mest tar på Ludvig själv.
Det är som det finns en god och en ond sida inne i hans hjärna och dessa två slåss mot varandra hela tiden.
När det kommer till mat så velar han, vill äta, magen kurrar och när han får gaffeln så säger han, bara äta, jag ska dricka och när han får muggen så är det magen som kurrar. Vi försöker att inte ge honom något utrymme till att vela, han dricker alltid en klunk innan han äter och sen äter han upp maten för att sen dricka upp det som finns i muggen men tyvärr så funkar inte det heller. Vid varje måltid så tar detta tjafs allt mellan 15 min och en timme innan han kommer till skott för att äta.

För ett par dagar sen så är det bråk vid duschningen, där är samma sak, han säger att han ska duscha men sen ska han ha pyjamas på sig istället och i början försökte vi med att han fick besluta att om han inte ville duscha så behövde han inte det men då blev det krig här hemma, han blev vansinnig och skrek att han var smutsig. Så nu ges inget tillfälle till att få välja, det är att duscha varje kväll och häromkvällen så var det precis som vanligt, han duschade och tvättade håret och när han var klar så tog Kristian ut honom för att torka honom, då började han tjafsa om att håret var smutsigt och skrek som en galning. Det slutade med att han fick gå in i duschen igen och hela proceduren började om. När han var klar och insmord och pyjamas på, då börjar han igen och det slutade med att han duschade fyra gånger den kvällen och tänderna borstades tre gånger. Ska vi se det positiva i hela biten så är det ju att det är bra med rena barn och en ren familj. Dagen efter räckte det med att han tvättade håret tre gånger och igår var det dags igen, fyra gånger tvättade vi hans hår. Det värsta är att när han blir så arg och inte inser att håret är vått och att det är tvättat och att han vill tvätta, vill inte tvätta då blir han så stark så det är så lätt att tappa greppet om honom. Igår så blev det att han slet sig loss och jag hann inte fånga honom utan han trillade i duschen, han var fantastiskt duktig för han tog i med sina händer så han slog inte i huvudet utan det var skinkan och handen som tog största smällen. Det kan sluta riktigt illa.

När vi slutade med hans sömnmedicin så har vi fått en mer vaken kille på dagarna, mycket mer aktiv, han sover mer regelbundet på nätterna, han somnar vid elva och sover 5-7 timmar i sträck sen men det är fortfarande alldeles för lite. Så jag tror att det är sömnbristen som gör detta ännu värre, visst har vi haft velandet innan men nu slår det alla rekord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar