tisdag 18 januari 2011

Lite svar på föregående inlägg

Tänkte att jag skriver ett inlägg med svar på era fina kommentarer på förra inlägget :-)

Först om vi tar det här med utedagis så har vi sådant här i byn men det är inte helt och hållet utedagis och faktiskt så har de varit ganska mycket sjuka där också, i varje fall på det som är på samma ställe som det dagis där Nora går nu. Nora gick faktiskt där från början tillsammans med Ludvig, tyvärr är inte hon någon direkt uteflicka men då i början sa vi att hon skulle komma dit och leka någon gång då och då men det blev aldrig så.

När det gäller Ludvigs infektionskänslighet så stämmer det att han inte är så känslig längre men det beror på vad det gäller. Vi är inte så rädda för vanliga förkylningar eller vanliga virus men när vi sen kommer till magsjuka/maginfluensa så är det ganska kritiskt för Ludvigs del eftersom han har cortisonbrist, hans kropp tillverkar inte det själv och måste få det i tablettform. Vid kräkningar bildar våra kroppar mer kortisol för att själv bearbeta viruset men för Ludvigs del så gör den inte det, att få i honom tabletter vid kräkning funkar inte och det räcker med två gånger för att han ska bli utslagen och då hamnar vi på sjukhus med dropp och kortison intravenöst. En sjukhusvistelse är inte det bästa för Ludvigs del just nu. När det gäller vattenkoppor så vet jag bara att det inte är någon rolig sjukdom, Ludvig hade det som ganska liten och han mådde riktigt dåligt och det känner vi inte för att få en gång till just nu. Som jag skrev, det har tagit oss ganska lång tid att komma dit vi är idag så...

Aktivitet för Nora, hon gick på dans här i byn förra terminen som hon verkligen älskade, trodde att de skulle fortsätta även denna termin men fick tyvärr mejl idag att de inte kommer att fortsätta. På söndagar var hon med morfar och badade och gick på vattengympa men tyvärr har det inte blivit så nu senaste tiden men vi ska börja igen.
Visst kan hon träffa kompisar hemma men alla vet vi väl själv hur trötta vi är efter en arbetsdag :-) och sen gäller det att hon får träffa dagiskompisar som redan har haft vattenkoppor.

Tack snälla ni för alla fina kommentarer!

Idag kom avlösaren hit och det gillade även Nora, hon tog med sig bägge barnen ut och gick en promenad och sen fikade vi när de kom hem och sen lekte de på barnens rum. I eftermiddags tog jag Nora med mig och handlade i leksaksaffären, tänk så mycket det var på rea där, massor av födelsedagspresenter ordnade :-)

Ha en skön tisdagskväll!

3 kommentarer:

  1. Alltså det är ju ett ständigt avvägande, vad är bäst för vem och vilka är riskerna, överstiger riskerna vinsterna eller tvärtom. Bara det är ett heltidsjobb i sig.

    Jag ska börja skolan nu, och vet med det att jag kommer utsätta mig för en hel del som kommer vara till besvär för mina sjukdomar, men jag anser att vinsterna är desto större, och tar därför chansen. Men i andra lägen har det varit tvärtom och då har jag fått avstå.

    Ni känner Ludvig bäst och det är bara ni som kan avgöra vad som är bäst för honom och för Nora. Heja er!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Vet du om att leksaksaffären på ekohallen har 25 % på allt i butiken!? Förra terminen gick Linnea på friskis och svettis gympa i vellinge (vuxen+barn). 340.- för en termin kändes inte som så sura pengar om man missade någon gång.

    SvaraRadera
  3. Usch ja, leksaksrea! Vet att de började för ett par veckor sedan och jag har konsekvent låtit bli att åka dit (även om jag var på den största och handlade 2 dagar innan rean började - så klart)! Barnen fick så fruktansvärt mycket i julas och vi har precis bokat en resa, så man får försöka lägga band på sig! Problemet är att jag tycker det är lika roligt att handla leksaker som barnen!

    Det var många som hade tankar de ville dela med dig och alla vill vi hjälpa till om vi kan! Förstår att mycket låter bra i tanken men det blir inte lika enkelt i vardagen! Olivia började som sagt på simskola igår och hon är så lycklig för det - jag känner mest att det är en sak till som blir inbokad på schemat och jag måste ta med Winston varje gång för att hämta och lämna när Jens är på sjön! Jag väljer att göra det för Olivia eftersom det är en mycket bra investering, men allt är hela tiden en avvägning! Hoppas ni kommer på något som fungerar bra för er alla! Själv hoppas jag faktiskt att mina barn ska få vattenkoppor nu bara för att ha det överstökat! Ingen rolig sjukdom men den blir värre ju äldre man är, så det är lika bra att ha det gjort!

    Kram,
    Annika K

    SvaraRadera