söndag 2 januari 2011

Nytt år, nya förväntningar och nya utmaningar

Jaha då har vi kommit in på det nya året. Vårt nya år började bra, Ludvig hade vaknat 2.45 natten till nyårsafton och vägrade somna om. När han sen gick och la sig på nyårsafton så var inte förväntningarna så stora att han skulle sova så länge på nyårsdag men tänk, vi blev ganska förvånade när han vaknade och det hade börjat ljusna ute, 7.45 var klockan. Det kallar jag bra start på året :-)
Nyårsafton firade vi här hemma tillsammans med svärföräldrarna, det är bäst för oss att vara på hemmaplan. Vi lyxade till det med en femrätters meny som var kanon (tyckte även jag som lagade det, annars kan det lätt bli att det inte smakar när man har stått över det). Nora vaknade till vid tolvslaget och kom upp och tittade på raketerna men Ludvig sov sig igenom hela fyrverkeriet.
Tyvärr så höll inte sömnvanorna i sig för Ludvigs del, igår somnade han inte förrän 00.30 och vaknade igen innan 7 så...
Vi har slutat med hans sovmedicin, han sov ändå inte mer än 5-7 timmar per natt så då kan det kvitta. Vi märker skillnad på dagarna, han är mycket mer speedad nu och han har mer energi, vill leka mer på golvet, vill springa, har bättre aptit. Vet inte om det har med avslutet av medicinen att göra eller om det är något annat. Det får vi se med tiden.

Vi har stora förväntningar och förhoppningar för detta nya år. Det kan förhoppningsvis inte bli mycket värre än föregående. Snart drar alla möte igång där vi ska lägga upp hur vi ska jobba vidare för att Ludvig ska få ett så bra liv som möjligt.

Idag körde vi ut och tittade på bilar, vi inser att vi behöver en bil till. Ludvig blir lugn av att åka bil och när Kristian jobbar så är vi ganska låsta här utan bil. Ska han sen börja skolan utanför byn så behöver jag köra honom dit till en början innan vi kommer igång med skolskjuts, alla möten på Hab med honom då behöver vi bil osv. Mormor&morfar följde med till bilfirman och hade hand om barnen så vi kunde kolla i lugn och ro och även prata med försäljaren. Det slutade med att vi nu är bilägare båda två, två bilar fick skrivit köpeavtal på.
Så vi kan väl säga att vi har en ganska bra start på året än så länge. Nu hoppas vi bara att det fortsätter.

Ha en bra vecka! Vi fortsätter vara lediga hela familjen ytterligare en vecka innan allvaret sättet igång igen.

2 kommentarer:

  1. Hoppas att sömnen blir bättre! Tänkte det häromdagen när jag läste att "5 timmar - det är alldeles för lite för eb 6-åring", tänkte - Yes, även för en 41-åring. Undrar hur ni orkar!

    Beträffande 2 bilar... låter skönt och jag lovar att det blir svårt att vänja sig tillbaka till att bara ha en...

    Kram från Karin

    SvaraRadera
  2. Gratulerar till en bra start på nya året och till den nya bilen! :-)
    Gläder mig att ni fick en trevlig nyårsafton och bra dagar därefter: för vår del blev det inte så! Vi hade gäster på nyårsafton och det var bra, men sen kl 1 på natten kräktes Winston igen (har hållit på över 1 vecka nu), sen diarré, kräktes igen etc! 3 kräkningar och 4 blöjbyten på 2 timmar mitt i natten när man hållit på hela dagen med matförberedelser etc. Året kunde starta bättre! Nu har jag haft migrän sedan i lördags och det eskalerar fortfarande, så det håller nog i sig ett par dagar till! Efter detta hoppas jag året blir bättre! :-) Önskar av hela hjärtat det för er också!
    Stor kram,
    Annika

    SvaraRadera