måndag 24 januari 2011

Vi tänkte om och peppar, peppar

Ludvig somnade inte förrän halv tolv igår kväll och jag hörde hur han grymtade till ett par gånger under natten men sen så vaknade han inte förrän klockan åtta. Rekord för ett tag nu faktiskt. Vi kom inte upp förrän klockan nio och det var riktigt skönt.

Lunchen gick inte så bra, det blev bråk redan när vi skulle nerför trappan och han åkte upp och tjurade på rummet i 45 minuter innan han fick en ny chans och då gick det bättre.
När det var dags för middagen så busade Kristian med honom ett tag innan de gick till trappan, han tog sig ner efter lite tvekande men utan bråk. Han satte sig direkt vid bordet och det blev bara lite tjafs men han slapp åka från bordet. Då började min tankeverksamhet snurra. Kanske att vi ska testa att ta in honom i duschen direkt efter kvällsmaten...så idag testade vi. Kristian pratade med honom om duschen medan de gick upp och han gick utan protest in på toaletten och in i duschen. Inget tjafs om håret, inte ens när han kom ut ur duschen och han fick känna på sin pyjamas innan han fick den på sig.
Efter dusch busade han en stund på soffan innan han började prata om tandtroll. Kristian tyckte att det var för tidigt för att borsta tänderna medan jag menar på att det spelar ingen roll, han ska ändå inte äta o dricka mer under kvällen så om han känner att han måste borsta tänderna direkt efter dusch är det bara att låta honom göra det. Det funkade, han ligger i sängen nu utan minsta protest.

Om det bara är att det var en bra dag idag eller om det är att vi ändrade lite i planeringen, det vet vi inte och det lär vi märka om några dagar :-)

Tack för era tips, vi har testat det mesta :-) men vi tar tacksamt emot alla förslag ni har.
När det gäller äggaklocka så reagerar han inte på det längre, han lyssnar mest på en när man är ända framme och tar på honom medan man pratar med honom. Ljud runtomkring tror jag han stänger ute till viss del för att han inte ser, han vet ändå inte om det gäller honom eller någon annan (egen teori).

3 kommentarer:

  1. Jag tror att det blir enklare för Ludvig om ni är tydliga med vad som ska hända, och sedan också håller er till planen. När mina barn har fastnat i något beteende/ trotsat, har det alltid hjälpt att jag redan har klart för mig hur jag vill ha det. Tvekar jag, så tvekar barnen. Ibland blir det mycket skrik och protest, men sedan är det mycket lättare. Hoppas det också är rätt strategi för er!

    Eva

    Ps. I thunderbird har bloggen fastnat i 2010, men i explorer uppdateras den. Tänkte att ni ville veta.

    SvaraRadera
  2. Åh, heja! Hoppas, hoppas att det fortsätter på samma spår!!! Håller alla mina tummar för det. Heja Ludvig, du kan!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Madde, idag måste du titta in på min blogg.

    Kram fr Karin

    SvaraRadera