fredag 21 januari 2011

Mer alert...

Idag var specialpedagogen här och besökte Ludvig. Nora ville givetvis vara med på ett hörn men efter en stund så lockade jag ner Nora så vi började baka så Ludvig och P fick egentid.
De lekte och Ludvig kände på olika saker, han gjorde sig förstådd när han behövde gå på toalettern och lät henne hjälpa honom.
Specialpedagogen sa sen när hon skulle gå att hon såg stora framsteg sen senast hon var här, han var mycket mer alert idag och använde sina händer väldigt bra. Samtidigt så menar hon (vilket vi är fullt medvetna om) att koncentrationen håller bara i sig väldigt kort stund, det handlar bara om ett par minuter.
Det känns skönt att höra att fler ser framsteg och kanske det kommer att bli bra om han kan vara på skolan några timmar i veckan, vi håller alla våra tummar att det kommer att funka.

Vad har annars hänt här då?
Nora fick leka med en tjej här från gatan igår, en tjej som har hittat bloggen och som bor på samma gata och har en flicka som är ca ett halvår yngre än Nora. Det fungerade jättebra direkt mellan tjejerna, det var ingen blyghet från någon av sidorna utan de busade på som om de hade känt varandra hur länge som helst. Vi tackar för besöket och hoppas vi ses i nästa vecka igen.

Idag körde jag och Nora iväg och veckohandlade, inget lösgodis denna veckan :-) fick övertalat henne om salta bilar och någon annan påse. När vi kom hem åt vi lunch och sen bakade vi nya sylt och dumlegrottor. Dock inte i samma kaka, halva omgången med sylt och andra med kolor :-). Sen har jag kokat en Indisk lammgryta som vi ska äta imorgon, min bror ville bjuda på middag så han handlade ingredienser och lämnade av här och så lagar jag maten :-) och sen äter vi här imorgon hela familjen.
På söndag kommer barnens kusiner och hälsar på och sen är helgen slut igen.

Ha en skön helg!

1 kommentar:

  1. Absolut att vi ska ses nästa vecka. Linnea ska iväg med min bror på måndag och på torsdag ska vi iväg på bvc med Simon. Annars kan vi dem andra dagarna!
    Bakar ni varje dag eller ;)

    SvaraRadera