onsdag 12 januari 2011

Överraskningarnas kille

Idag tog Kristian med Ludvig till Hab och specialpedagogen så jag kunde läsa lite i lugn och ro.
Där fick han stapla sina "klossar" så som han gjorde i början när vi var på Hab. De senaste gångerna när han har gjort det har intresset varit minimalt och han har inte räknat klossarna och ett tag så stammade han fram siffrorna. Här hemma har han inte gjort någon antydan till att räkna, fortfarande så räknar han inte när han går upp för trappan som han alltid gjorde innan.
I varje fall så idag när han byggde sitt torn så räknade han till allas förvåning. Upp till fjorton klossar kom han <3

Kolla in leendet och hur nöjd han är <3

Det krävs koncentration för att tornet ska bli högt!

Han sa, jag kan inte prata lite norsk och sen började han med att prata om att prata engelska, han pratade om de olika flaggorna :-), detta är saker som har suttit som rinnande vatten tidigare, senast var i somras. Detta är underbara steg framåt igen, snälla, snälla låt det fortsätta så här ett tag till De tog även fram nya saker att leka med och det fungerade hur bra som helst och när de sen kom ner till bollhavet så var han aktiv där också. Hemma igen så var det dags för lunch och nu sitter han och leker med sitt playmobil.

3 kommentarer:

  1. Åh vad jag håller tummarna för att det är en positiv utveckling som sker just nu, att han får återgå till lite utav "gamla" Ludvig!

    Heja Ludvig, kämpa på!

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Så duktig han är :) heja heja!!
    Kraam

    SvaraRadera
  3. Jag bara undrar en sak; Om Ludvig är blind, hur kommer det sig att han har glasögon??? Kanske dum fråga men undrade som sagt.
    Gillar din blogg btw!

    SvaraRadera