onsdag 9 mars 2011

Det gick lite bättre idag

Natten var inte så rolig, Ludvig hade väldigt svårt att komma till ro och somna, klockan var 22,45 innan han sov. Vaknade vid 2,30 och var vaken en stund men sen somnade han gott och jag fick väcka honom 6,45 för att hinna med allt som ska göras innan det är dags att köra till skolan.
Eftersom vi aldrig vet hur morgonen fungerar måste vi ha lite marginal.

När vi kom in på skolgården så skrattade Ludvig glatt och pratade om "folket", han reagerade säkert på alla barnen som var ute och lekte. När vi kom in i klassrummet var han fortfarande glad och tog frökens hand och då passade jag på att gå ut i köket och sätta mig.
Jag hörde efter ett tag att han blev arg och ledsen men det tror jag var när de tog honom för att testa om han behövde gå på toaletten. De tyckte att han skulle göra det innan de gick ut men se det var inte vad Ludvig hade tänkt så...då blir det en konflikt och kan man då inte göra sig förstådd riktigt blir det oftast skrik.
De var ute en stund, han hade bestämt sig för att han inte skulle ha overall på sig och när han har bestämt sig så har han så de gav efter och lät honom ha sin jacka på sig.
När de kom in igen så var det läge för oss att köra hem, han var ganska trött då och han hade varit där två timmar.
Imorgon blir det bara en kort visit, ca 30 minuter men det är bättre än inget.

När vi kom hem så plockade vi upp Nora och Kristian och så körde vi till Ikea och mötte morfar och så åt vi lunch där. Ludvig gick mest och skrattade sen när vi gick runt och tittade, han var på riktigt glatt humör.
Under eftermiddagen har han suttit och lekt en del och sen har vi försökt busa till det varje gång hans tvång kom smygande och förhoppningsvis underlättar det inför nattningen.

Fick sms från dagis att som det ser ut nu så är där inga nya fall av vattenkoppor, bara ett fall men det är på uteavdelningen och de har inte så mycket med dem att göra så det blir nog att Nora äntligen får gå tillbaka till dagis imorgon. Ska ringa dit imorgonbitti innan vi sticker för att höra så allt är under kontroll där.

1 kommentar:

  1. Hej

    Vad glad jag blir när jag ser att Ludvig verkar gilla skolan.Det är iallafall stor skillnad nu än förra föröket. Hoppas att han känner att detta blir bra stimulans för honom och att det i sin tur leder till mindre tvång.
    Fortsätt kämpa
    //KAtarina i Gävle

    SvaraRadera