tisdag 8 mars 2011

Första skoldagen avklarad!

Fick väcka Ludvig i morse kl 6,45 för att vi skulle hinna bli klara innan skolan. Tänk, när var det senast att vi behövde väcka honom???

Vid åtta satte vi oss i bilen och körde iväg till skolan, första dagen på nya skolan. Helt nya förutsättningar, ny fröken, ny resurs och nya kompisar. När vi kom in i salen blev han inte jätteglad, fröken tog hans hand och gick runt till de två andra eleverna i klassen så han fick hälsa på dem. Det var inte helt uppskattat från Ludvigs sida, han blev mest arg.
Jag satte mig i deras matsal och skulle försöka läsa lite själv men det var inte så lätt när jag hörde hur ledsen och arg Ludvig var. Efter en kvart så kom hans fröken ut och pratade med mig och vi kom fram till att de skulle försöka en liten stund till och ta med honom till musiken som skulle börja kl 9.
Efter musiken så tog de på sig och gick ut och gick och sen mötte jag upp dem utanför för att köra hem med Ludvig, det var bara knappt två timmar i skolan idag. Han hade varit med en liten stund på musiken men sen hade han och resurs A gått utanför. Han var inte arg när vi gick till bilen och verkade faktiskt ganska nöjd.
Egentligen var det meningen att han bara skulle vara på skolan idag och imorgon för sen är det andra aktiviteter som kanske inte är så bra för honom så här i början men vi kom överens om att han ska komma varje dag till skolan om så det bara är en halvtimme.

Imorgon är en ny dag och vi tar den för vad det är. Vi ska vara i skolan 8,30-10,30 och jag hoppas att det kommer att bli bra. Jag har stort förtroende för personalen och de är så otroligt hjälpsamma och vill verkligen att det ska bli bra.
Känner oss så välkomna på skolan, de har köpt in en stol till Ludvig och på den har de satt upp hans namn med stora bokstäver i material som han kan känna på och under det har de skrivit hans namn i punktskrift. De har köpt in en punktskriftsmaskin, även om han inte är där just nu så är det ju tanken lite längre fram. De har tänkt på hur han ska kunna känna de olika ämnena taktilt när de andra barnen har sina bilder att titta på.

2 kommentarer:

  1. Vad spännande att höra! Klart att Ludvig också behöver vänja sig. Typiskt att han sov länge just idag - det är kanske det som ska till - tider att passa - för att han ska sova gott ;-)

    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Åh, vilken superskola det verkar vara! Så härligt, både för er och för Ludvigs skull. Hoppas han kan vänja sig vid skolmiljön och ta in vad det är som händer - kanske till och med kunna tycka att det är roligt. Förstår att det är lite nervöst nu. Men heja!

    SvaraRadera