tisdag 8 mars 2011

Möte på Hab

Efter skolan körde jag hem Ludvig och sen var det dags att köra till Hab för att träffa hela teamet där. Det var kurator, specialpedagog, synpedagog och arbetsterapeut och så jag.
Vi började med att gå igenom lite snabbt om vad som blev sagt på förra mötet i slutet av november. Sen en snabb genomgång om var vi står idag. Jag berättade lite om medicinerna och att vi hade trillat ner lite igen men att nu börjar vi om igen och ska ta oss upp igen som så många gånger förr.
Vi ser alla som "jobbar" med honom att det har hänt lite negativa saker sen vi testade medicinen men vi hoppas att han hämtar sig snabbt.

De viktigaste sakerna nu som vi ska fokusera på är hans tal och kommunikation. Arbetsterapeuten har beställt en MemoBase
Det är en talande klocka där man kan spela in olika meddelande för att hjälpa Ludvig att hålla koll på vad som ska ske. Tidigare har vi ju haft bildschema men eftersom synen försvann så ska vi testa detta som komplement till oss vuxna som berättar för honom.
Vi pratade om olika hjälpmedel och de hjälpmedel vi har nu är rullstolen, kommer att få en rollator, vi har fått handtag till toaletterna och nu ska vi testa den här MemoBase. Som det känns nu så är det nog det vi behöver, finns nog inget annat vi kan komma på för tillfället.

Det som känns så bra här är att alla i teamet verkligen försöker jobba åt samma håll och att de inte är rädda för att ta hjälp av andra. Det behövs eftersom Ludvig är ett sådant specialfall som han är, han följer inga mallar alls utan går helt sin egen väg. Önskar ibland att han verkligen hade följt en mall så man kan veta vad som ska ske härnäst.

För er som undrar eller reagerade på att ingen psykolog var med vid mötet så är det så att vår psykolog har slutat på Hab och ingen ny är insatt än så länge. När vi fick reda på att hon skulle sluta på Hab så löste vi "problemet" genom att hon numera jobbar som Ludvigs avlösare <3, Habs förlust men vår vinst :-)
Har inte kunnat skriva det tidigare eftersom jag inte vet vem som läser här och jag ville att hon själv skulle hinna informera alla berörda men det tror jag att det är gjort nu.

1 kommentar:

  1. Vi hade också team-möte idag =)!
    Vad kul att ni har D som avlösare. Kände nästan på mig att det var hon efter att ha läst dina inlägg om avlösaren. Hälsa henne från oss!
    Vi fick träffa vår nya psykolog idag.
    Håller tummarna att det ska funka bra för Ludvig i skolan.
    Kram!

    SvaraRadera