tisdag 29 mars 2011

Skola, dagis och Hab, fullt ös hela dagen

Idag kom beslutet med posten och deras motivering till avslag på Vård av allvarligt sjukt barn var det tamaste jag har läst. De hade glömt en av de viktigaste punkterna men jaja...nu har jag två månader på mig att begära en omprövning av ärendet och det vill jag lova att jag kommer att göra. Har idag bokat tid med kuratorn som ska hjälpa mig med detta nu i veckan.

Idag var det första dagen på dagis för Nora på riktigt länge och när vi kom stod bästisen och väntade på henne. Hon hade varit borta ett tag hon också, varit och åkt skidor så det var hennes första dag också. Nora hade haft det bra och lekt med sina kompisar. Ludvig var i skolan sina två timmar och det hade gått hur bra som helst trots att hans assistent var sjuk. Idag hade han klarat av att vara med på musiken hela lektionen, läraren hade bara reagerat på att han hade "fastnat" (han sitter bara och stirrar rakt ut utan att blinka och utan att reagera) ett par gånger. Det var länge sen vi hade det så men kanske kan det ha med att göra att vi var på sjukhuset förra veckan när han var dålig, vet faktiskt inte. När vi kom hem var han helt slut och fick ett utbrott som heter duga och det tog mig nästan en timme för att lugna honom men sen var allt som bortblåst och det var full fart igen. I eftermiddags var det besök på Hab och specialpedagogen. Han gjorde samma saker som han brukar och det är sitt torn han bygger och räknar klossar i och sen två andra saker han gjorde. Istället för att gå ner i bollhavet gick vi in i gymnastiksalen och testade en ny gunga som de hade fått där. Som han njöt och som han testade sina gränser, specialpedagogen var supernöjd och sa att han var fantastisk som kunde hålla sin balans så bra där. Det är så konstigt med hans balans, i vissa läge klarar han hur mycket som helst och oftast då när han koncentrerar sig på något, som t ex håller något i sina händer men skulle vi släppa taget om honom och han bara ska stå rakt upp och ner då ser vi hur han svajar och är på väg att trilla. Underligt! Har sett idag att hans ben inte vill riktigt som han själv vill, idag har han snubblat många gånger på sina fötter. När vi gick över skolgården tyckte jag att det såg så jobbigt ut att jag ville att han skulle sätta sig i sin rullstol men det ville inte han. För ett tag sen reagerade vi på att hans ena ben pekade utåt men nu är det tvärtom, hans ben går inåt och då snubblar han över dem. Imorgon skulle han egentligen varit i skolan med assistenten är fortfarande sjuk och läraren skulle iväg på möte så de frågade om det var okej att byta dag från onsdag till torsdag. För oss spelar det inte så stor roll. De har gymnastik i stora hallen på torsdagar och därför är Ludvig inte där dessa dagar, det blir nog för mycket för honom att ha gymnastik med flera olika klasser men de valde att hoppa över den på torsdag så att Ludvig kan komma till skolan. Det känns så bra med denna klassen och personalen och att de bryr sig så otroligt mycket.

3 kommentarer:

  1. Expressen håller just nu på med att belysa Försäkringskassan i olika artiklar. Journalisten heter Anna Besén, (eller något åt det hållet). Kan vara bra att veta om ni vill gå vidare och om ni får negativa beslut.

    SvaraRadera
  2. Jag kan inte annat än tro att FK gjort ett misstag och kommer att rätta till det snart. Kanske be om ursäkt? Skulle inte tro det...

    Lycka till!

    kram fr Karin

    SvaraRadera
  3. Åh, vad jag känner med er! Jag hoppas verkligen att överklagan går igenom och att ni får den hjälp som ni är väl värda!

    Varma kramar

    SvaraRadera