söndag 20 mars 2011

Repris från förra året eller...

Nora började ju bli förkyld o fick feber i tisdags och sen på kvällen kräktes hon en gång. Inget mer under hela natten men det kom lite två gånger sen på morgonen. Hon har inte varit dålig i sin mage, bara lite missfärgat. Feber har hon haft och näsan har runnit lite men hon har låtit riktigt förkyld. Igår körde vi en sväng till Mobilia för att kolla lite vårkläder så nu fick Nora lite nytt. Hon var inte riktigt sig själv men hon hade ingen feber i varje fall. Hon åt lite kvällsmat och lite lördagsgodis och gick och la sig som vanligt. Vid halv tio hörde vi henne, upp kom lördagsgodiset igen. Ingenting mer under hela natten och när hon vaknade kom hon till mig och sa, pappa vill inte göra gröt till mig :-). Lite gul avföring även idag men inget kasst så frågan är vad detta kan vara, kan förkylningen ha satt sig på hennes mage, är det oro för någonting??? Hon har börjat oroa sig väldigt mycket för Ludvig, när vi släpper honom för att han ska försöka ta några steg själv så blir hon jätteorolig och säger hela tiden, ta han, ta han och så springer hon fram till honom och tar hans hand. Igår när avlösaren var här skulle de ut i uterummet och gunga i hammocken och då skriker Nora från ovanvåningen, D du måste sitta med Ludvig så han inte trillar ut.

Vi hade det nästan exakt likadant
förra året, kräk en dag och sen uppehåll i tre dygn för en kräkning igen. Det konstiga med Nora är att hon väldigt sällan blir förkyld, när hon blir sjuk så är det hög feber, halsfluss eller öroninflammation. Kan det vara så att hon har så känslig mage så förkylningen sätter sig där istället. Blir hon inte bättre så får vi nog ringa ett samtal till vårdcentralen och höra, hon måste börja äta lite mer än vad hon gör nu. Där är inte så mycket att ta av på henne, våra barn är ganska smala så när de blir sjuka så sjunker vikten ganska fort.

Tråkigt för henne för nu kan hon inte gå till dagis imorgon i heller och imorgon skulle de iväg på utflykt. Fyra dagar på dagis detta året har det blivit än så länge.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Jag blir så glad i hjärat när jag ser att ni haft en härlig helg! Jah glädjer mig så oerhört med Ludvig att han verkar må bra (fast jag inte ens känner er). Han har värdens bästa föräldar och mor och far föräldarar som kämpar för honom varje dag och natt.
    Vill avsluta med ett par vackra ord av
    Anne Swärd;
    Glädjen kommer till dig
    när du inte söker den,
    när du är upptagen
    med vardagliga göromål.
    Glädjen kan,
    liksom solljuset,
    slinka igenom
    den smalaste springa.

    //Katarina Gävle

    SvaraRadera