fredag 14 augusti 2009

Att höra eller inte höra


Vet inte riktigt hur det är med Ludvigs hörsel egentligen, idag när jag kom in på förskolan så var han i ett rum med Marianne och de höll på att plocka ihop leksaker och han var så uppe i ett samtal med henne så han reagerade inte på att jag kom så när jag sa Hallå snutte så märkte han inte det. Jag ville inte störa så jag gick och letade upp Nora och satte mej ner och mötte henne och då sprang Ludvig ut i hallen för han trodde att jag kom därifrån. Han säger Va sa du säkert till 70% av det vi säger till honom, börjar bli ganska frustrerande. Vi testar honom ibland om han hört vad vi sa men mer ofta nu så har han inte hört det eller om han inte förstått riktigt vad vi säger. Vi vet ju att detta är ett symtom på hans sjukdom men vi försöker skjuta det ifrån oss så mycket som möjligt. Det är ofta han klagar på att det kluckar och sprakar i hans öra och när jag ringde vårdcentralen så sa de att det kan vara vätska i mellanörat och det gör man inget åt utan det måste han själv tryckutjämna genom att hålla för näsan och blåsa och hur lätt är det att förklara hur man gör det för en femåring?? De säger i varje fall att man kan bli ganska lomhörd av vätska i mellanörat så vi kör på att det är det. Får väl ta kontakt med vårdcentralen igen så verkligen får kolla det. Ska ändå beställa tid för återbesök till Nora efter hennes öroninflammation.

Nu har barnen varit på dagis i en vecka och jag måste säga att jag tycker nog att Ludvig har varit betydligt lugnare nu och inte fått så extremt mycket utbrott denna veckan och det känns underbart. Visst har han sina perioder men inte riktigt lika många, ska inte ropa hej ännu men...

Måste lägga in en bild för att visa hur duktig Ludvig är, hans motorik utvecklas fortfarande och när vi var i Västervik så åkte han linbana själv, ja Kristian hjälpte honom upp men sen åkte han iväg själv. Enligt denna sjukdomen så borde hans motorik inte utvecklas så som den gör men det ser vi positivt, ett steg närmre benmärgstransplantationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar