onsdag 5 augusti 2009

Femårs kalas

Idag fyller Ludvig 5 år och det har vi givetvis firat. Ludvig hade en ganska "dålig morgon" med riktigt taskigt humör, kan ju bero på spänningen för en födelsedag men det betydde att det tog tid innan vi kunde fira honom. Till slut när han hade lugnat ner sig så kunde vi sjunga för honom och ge honom en liten frukost på sängen och sina paket. Han fick en motorbåt i playmobil och så Doris och knäckebröderna på DVD av oss.
Morfar kom hit och åt frukost med oss och då fick Ludvig en lyftkran med smålego och genast skulle det byggas upp men vi fick han till att lugna sig och vi lovade att vi skulle sätta ihop motorbåten så att han kunde ha den i poolen och det nöjde han sig med.
På eftermiddagen kom farmor och farfar och sen när mormor slutade så kom hon hit så vi åt middag tillsammans.
Den allra bästa presenten som han kunde få idag var att läkaren ringde och berättade att de har hittat en donator till Ludvig eller rättare sagt tre stycken, men det var speciellt en som passade bäst när det gällde infektioner som de har haft och inte haft. Det föll en stor sten från hjärtat och det går nog inte att beskriva den känslan, även om vi vet att det inte är klart för att de har hittat en donator men vi är ändå en ganska stor bit på vägen. Som det ser ut nu så kommer donationen att ske i vecka 40, visst det är ganska många veckor dit men vi inser oxå att det är många förberedelser inför ett så stort ingrepp.
Jag berättade för läkaren om alla Ludvigs utbrott, om det har något med sjukdomen att göra eller om det kan vara så att han har en fruktansvärd trots nu, eller om det beror på all uppmärksamhet som han har fått sen vi fick reda på beskedet eller om det är hans sätt att avreagera sig på eftersom även om vi inte har berättat för honom så inser han nog att något är på gång eftersom han så ofta är på sjukhuset. Läkaren tyckte det var bra att vi berättade och han ska ta kontakt med psykologen igen för en ny utvärdering. Så visst vi har fått en vecka då transplantationen ska ske men det kan ju hända mycket innan dess, de nya plåtarna är iväg i Halmstad, en ny utvärdering av psykolog o.s.v men vi lever på hoppet att det kommer att ske.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar