lördag 22 augusti 2009

Från bra dagar till riktigt dålig



Idag vaknade Ludvig redan kl 5,58 vilket inte var så bra med tanke på att klockan var närmre 21 innan han somnade igår. Ganska fort märkte vi att detta kommer att bli en riktigt dålig dag med en massa konflikter. Han lyckades väcka Nora genom att skrika varje gång det inte gick som han ville med playmobil sakerna. Tror det var på fjärde gångens utbrott som hon vaknade och då var inte klockan mer än strax efter sju. Sen har det bara fortsatt hela dagen, slabbat med saft, grisat med maten som bebisar gör, skrikigt när det inte går som han vill.
Det var lugnt en period och det var när Nora sov middag och Kristian tog honom med sig ut och cyklade. De cyklade ner till Ica och handlade glass och sen var de en stund på en lekplats men de hann inte mer än hem och Nora vaknade och så var vi tillbaks på ruta ett igen.
Det är inte bara utbrotten som är jobbiga idag, det är hela hans sätt idag, han säger va hela tiden, förstår inte vad vi säger, synintrycken är katastrofal så det är inte bara oss det är jobbigt för, det är nog ännu jobbigare för honom. Det som är svårt här är om det är normalt beteende för en femåring eller om det har med sjukdomen att göra det är det ju ingen som vet. Det kanske bara en trotsperiod eller så är det en kombination av allt.
Det var väl ganska väntat för som sagt vi har haft två ganska lugna och bra veckor och det är länge sedan det var bra under så lång tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar