tisdag 29 juni 2010

En alldeles underbart bra dag...

Kristian gick till jobb i morse vid halv sju och då hade Ludvig vaknat, han låg och pratade med sina nallar. Strax innan sju gick vi upp och strax efter kom Nora upp.
Allting flöt på bra på morgonen och vi kom iväg till dagis i rätt tid och när Ludvig upptäckte att vi gick till dagis så var hans fråga, vad ska jag göra när jag är sex år, ska inte jag till skolan då?
När vi kom hem så satt Ludvig en stund och gungade i trädgården men sen ville han in. Vi gick upp och han satt och lekte i soffan och la huvudet på kuddarna. Han måste vara så fruktansvärt trött med de få timmar han sover per dygn. Jag passade på att sätta mig en stund i trädgården och läste tidningen. Tror han satt 45 minuter och lekte i soffan och sen ville han in på rummet och leka.
Vi åt lunch i uterummet och då säger han, jag fryser men det var bara en undanflykt för att slippa äta. Efter några tuggor så börjar han skratta och fråga varför han är svettig :-) ja det kan man undra. Han åt upp all mat på tallriken och drack nästan en flaska med sockerdricka och det var länge sen han både åt och drack så bra. För tillfället så har inte velat äta potatis, pasta eller något kött förutom köttbullar och korv. Idag åt han både riset och köttfärssåsen :-)

Efter lunch och toalettbesök så tog vi bilen och körde till Mobilia och lämnade in ett paket som var för stort för att skicka i brevlådan. Vi tog en sväng inom BR leksaker för att se om de hade fått in några roliga vattenleksaker men Ludvig ville gå ut igen så vi gick in på Malmborgs och handlade lite frukt och sen körde vi vidare till Ikea för att kolla in en ny säng till Ludvig. Han blev lite orolig och stökig när vi kom in på Ikea men vem kan inte bli det av allt sorl och alla människor och saker där. Vi gick snabbt igenom hela varuhuset för att till slut komma till sängarna och jag är inte helt säker på att han uppfattade att det var en säng till honom som vi letade efter men han klättrade upp i sängen och sen drog han ut lådorna som var under den (med min hjälp, mest för att han skulle känna vad för typ av säng det var)
När vi kom in på barnavdelningen så tog jag med honom till en snurrstol där man kan dra ner så det blir en koja (han älskade att busa i dem förr) och så satte jag honom ner så att han kunde känna sig fram och då klättrade han in och satte sig och drog ner och skrattade så det ekade i hela butiken, underbara skratt.

När vi kom hem så var det dags för mellanmål och även det åt han med god aptit.
Vi gick till dagis och hämtade busfröet och hon hade haft det jättebra på dagis. Stor flicka har hon blivit också, ingen blöja på sig idag på dagis. De hade satt på en när de skulle iväg och lyssna på musik utanför förskolan men det sa jag att det var okej för det är bara ett par veckor som hon har varit utan blöja så...men hon är verkligen superduktig.
Vi stannade i trädgården när vi kom hem, barnen badade och åkte rutschkanan. Konstigt nog så startade bråk och gnäll direkt Nora kom hem. Tror det är hennes skrik och gnällande som stör Ludvig ganska mycket under dagarna och då blir han mer förvirrad och frustrerad än vanligt.

Hoppas veckan fortsätter som idag, riktigt mysigt har vi haft det här hemma idag när halva familjen har varit borta :-)
Imorgon är det specialpedagogen på Hab som gäller och sen får vi se vad mer han orkar med. Tar dagen som den kommer, det är det bästa. Det som inte blir gjort idag blir gjort imorgon, där är ingen som tar det ifrån oss :-) (inte ens tvätt, mat eller städningen).

Njut av den sköna sommarkvällen!

2 kommentarer:

  1. Åh, så glad jag blir att läsa om dagen.
    Hoppas ni får en fortsatt härlig vecka.
    Kram
    Marianne

    SvaraRadera
  2. Skönt med sådana dagar! Man behöver dem ibland! Skrattade till när jag läste om hur bråken började så fort Nora kom hem: det är likadant i vår familj! Det kan vara helt friktionsfritt medan Olivia är på dagis och Winston frågar efter henne, men så fort de är hemma båda två måste de bråka! Det ingår väl i syskonkärleken tror jag!

    Lite svalare idag och inte så soligt, men det ska ju bli riktigt varmt de kommande dagarna, så man ska kanske passa på att njuta lite idag! (eller som jag - städa huset :-( )!
    Kram,
    Annika K

    SvaraRadera