lördag 5 juni 2010

Strandbesök

Vaknade av solen idag igen och det är så härligt.
Pratade om att åka till stranden, till Sibbarp där vi har varit många gånger tidigare och som vi vet att Ludvig älskade. Det tråkiga nu är att han inte får vara i solen med tanke på transplantation och mediciner. Det kan uppstå GvH och hudcancer och det vill vi gärna undvika.
Vi körde så vi var på stranden innan elva, innan den starkaste solen och det var nog det bästa vi kunde göra för Ludvig, att åka dit. När vi körde förbi temalekplatsen så sa han, var är toaletterna :-) Vi har fått köra ner till stranden några gånger för att använda toaletterna där när vi har varit på lekplatsen. Ibland kan han inte förmedla exakt vad han tänker men det kommer i ett annat sammanhang. Vi som är med honom hela tiden förstår vad och hur han tänker (oftast i varje fall). Det roliga var att han kände igen sig.
När vi kom ner till stranden log han med hela huvudet och var överlycklig när han såg var vi var. Det var tungt och jobbigt för hans darriga ben att gå över gräset så han fick åka på pappas axlar en bit. Väl nere vid vattnet tog han av sig strumpor och skor och balanserade ut för att känna på det. Som han själv sa, han svalkade fötterna :-) Flera gånger gick han ner till vattnet (med vår hjälp). Långa shorts och t-shirt på sig och solfaktor 50 och solhatt skyddade hans ömtåliga ljusa hud.


Det var riktigt mysig men kort utflykt. Nästa gång är det matsäck med som gäller så vi kan stanna lite längre. Nu körde vi där ifrån igen vid tolv, då körde vi för att leta upp sandaler till barnen vilket inte är det lättaste eftersom Ludvig behöver en stabil sandal och gärna med stängd tå. Hittade inga idag så vi får leta vidare imorgon eller på måndag. Ludvig var helt slut när vi satte oss i bilen för att köra hem så det blev lite återhämtning i kojan innan det var dags för lite lunch.


Våra gäster hade blivit sjuka så de kunde inte komma men vi grillade själv här hemma. Vågade inte riskera att de kom hit och kanske smitta ner oss med något. Det är bättre att vänta tills alla är helt friska.

Ni får nöja er med bilder tagna med mobilen eftersom vi glömde ta med kameran på vår utflykt idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar