onsdag 30 juni 2010

Trött Ludvig

Fortfarande kan inte Ludvig komma till ro och somna på kvällarna. Han somnar mellan 22.00 och 22.30 och sen vaknar han vid 6 på morgonen och det är alldeles för lite timmar för en liten kille. Nu ikväll fick han en stesolid för vi trodde att det skulle hjälpa men än så länge är han vaken. Inte för att han stör någon för han säger inte så mycket där han ligger i sängen, han ligger mest och pratar med sina nallar och skrattar lite så...men dagarna blir lidande för han orkar inte så mycket.

Idag var det besök hos specialpedagogen och där orkade han inte den timme han brukar utan vi fick avbryta efter 40 minuter för då var han så trött och satt mest och blev arg på det mesta. Vi pratade om hans sömnproblem och då berättade hon att det tydligen är vanligt hos synskadade och blinda. Detta beror på att de inte alltid kan skilja direkt på mörker och ljus vilket gör att dygnsrytmen rubbas. Kroppen producerar melatonin och det styr dygnsrytmen. Det görs forskningar på detta nu att om man tillsätter melatonin så kan man slippa jetlag när man är ute och reser. Tydligen är det vanligt att använda detta utanför Sverige men här säljs det på recept. I USA är det vanligt att använda det, hittade denna artikeln när jag sökte på melatonin, att det kan hjälpa mot jetlag, sömnproblem och tinnitus

Eftersom Ludvigs neurolog har semester så får vi vänta och prata med honom när han är tillbaka för något måste vi göra, sömnen är ju hur viktig som helst.
Jag pratade med E om de hade simskola på Hab till hösten eftersom Ludvig älskar att bada. De har ingen simskola men de har någon Plask och lek i deras 32 graders pool så det skulle hon anmäla honom till. En eftermiddag i veckan är det bad och det tror jag att han skulle uppskatta, när han sen har vant sig att komma tillbaka lite i verkligheten kanske vi kan anmäla honom till en vanlig simskola men detta är värt ett försök, att börja här. Vi har en tid till hos E och det är i nästa vecka och då ska vi ta med badkläder och så ska vi testa poolen.

Usch nu blev det ett sånt medicinskt inlägg igen men det tillhör vår vardag så...

Imorgon får vi besök av vänner som vi inte har träffat på så otroligt länge eftersom det alltid har varit någon som har blivit sjuk när vi skulle ha träffats. Det är nog inte meningen att vi ska ses men som det ser ut nu så sker det imorgon...yippie...och sen dagen efter så är det ju fredag och då är veckan slut.
Det sägs ju att tiden går fort när man har roligt eller???

1 kommentar:

  1. Hoppas han kommer uppskatta badet så det sen blir något han kan se fram emot varje vecka! Tuffare än barn med trots är trotsiga barn som dessutom lider av sömnbrist! Man kan liksom inte prata för dem! Vore ju fantastiskt om han kan få hjälp med det genom ett tillskott av nåt som redan finns i kroppen! Förstår att dygnsrytmen blir rubbad när man inte kan se skillnaden mellan natt och dag! Nu är det svårt för barnen denna årstiden ändå, men för honom ser det ju likadant alltid! Tycker det är så fruktansvärt tragiskt!
    Hoppas ni får en trevlig dag med era vänner!
    Kram,
    Annika K

    SvaraRadera