torsdag 3 juni 2010

Utskrivna igen, för vilken gång i ordningen?

Ludvig har stökat en del inatt igen, han har sagt att han har ont och han har skruvat en del på sig. Jag som vaknar av minsta lilla ljud har sovit ganska lite inatt. Sen var det dags igen efter de hade satt droppet, toabesök och sen ville han inte alls sova mer men gick med på att lägga sig ner och vila lite och prata med nallarna. När de satte droppet i morse så sa sköterskan att det var tveksamt om det gick att använda det kärlet mer för han spände sig och skrek till när hon spolade in koksalt och även när droppet sattes igång.

När morgonsköterskan kom så pratade vi om att vi kanske skulle emla redan nu på morgonen för att försöka sätta en ny nål ( de är fler som jobbar på dagen än kvällen så det är fler som kan testa) så det gjordes. Han emlades på tre ställen men alla ställen är så sönderstuckna så...
Ludvig åt frukost och sen när Kristian kom så gick vi ut i dagrummet och lekte lite. Där är ett jättefint lekhus som han gick ut och in genom flera gånger, stack ut huvudet genom fönstret och bara skrattade. Där finns även en brandbil, en trampebil som han satte sig i vilket vi aldrig trodde att han skulle göra. Han verkade ha riktigt kul där. Sen pratade vi med läraren som jobbar på sjukhus skolan, där lär han säkert få vara någon gång när han har börjat skolan så det är bra att introducera honom i personalen där.

När ronden kom så var Ludvig så uppe i varv och skrattade och busade, det känns som om han börjar känna sig hemma där. Eftersom det skulle sättas en ny nål så ville läkaren höra med Lund och infektionskliniken om det var några speciella prover som skulle tas så ingen nål fick sättas förrän han gav klartecken om vilka prover som skulle tas (lättare att ta proverna direkt när nålen sätts).
Det tog ett tag innan sköterska och två läkare kom in i dagrummet och stängde dörren. Hjärtat började slå lite snabbare men det behövdes inte för det var bara bra nyheter. Eftersom proverna var så bra igår och hans kärl är så trasiga så hade de ringt och förhört sig hos två stycken och de godkände att vi blev utskrivna idag. Wow vi får åka hem, visst vi har börjat trivas på avdelningen men borta bra men hemma bäst. Vi ska lämna nya prover på måndag och så ska vi lämna nytt avföringsprov eftersom magen fortfarande inte är bra. Nu ska de leta efter parasiter i avföringen :-)
Vid minsta lilla feber eller febertopp måste vi höra av oss och åka in igen men infektionsprovet såg bra ut igår och säkert koncentrationen idag också så, vi snabbade oss att packa våra väskor innan de ångrade sig :-)

De tittade på hans stygn efter CVK:n men det var för tidigt att ta dem så de får sitta tills på måndag. När vi berättade för Ludvig att han skulle sova hemma så log han med hela huvudet av glädje. Sen under dagen så tror jag att vi har hört frågan om var han ska sova inatt femtio gånger men nu ligger han i sin säng och sover förhoppningsvis snart.

Nu ska vi sätta oss i soffan med vars en hemmagjord räkmacka och fira att vi är hemma allihopa igen.

Ha en riktigt skön torsdagskväll!

1 kommentar:

  1. Så underbart skönt att ni är hemma igen. Förstår att Ludvig log med hela huvudet!
    Kram och mys riktigt mycket i kväll

    SvaraRadera