söndag 20 juni 2010

Utskrivna idag så imorgon bär det av...

Kristian tog Ludvig med sig till sjukan vid halv tio idag och jag och Nora stannade hemma och förberedde med tvätt och lite sånt inför resan imorgon. Vi höll våra tummar för att hans värde skulle vara bra.
Proverna togs och de fick åka hem och sen skulle de ringa när provsvaren var klara och om Hb var över 80 skulle inget göras, om det var lägre så skulle han få en påse blod och om resten av värdena var bra så skulle vi kunna åka imorgon.

Svärfar kom hit medan killarna var iväg så jag och Nora passade på att sitta i trädgården en stund och prata med honom. När de kom hem käkade vi lunch.
Jag ringde själv till avdelningen vid två för att höra om svaren hade kommit, som jag sa till dem, jag vill gärna veta hur vi ska planera dagen. Svaren hade kommit och sköterskan satt precis och pratade med läkaren. Hb var uppe på 90, crp som hade varit lite förhöjt hade sjunkit och de vita blodkropparna var också bättre, de hade varit lite pressade när han kom in. Yippie, vi kan åka.
Fortfarande är det ingen som vet varför han reagerade som han gjorde, om det är ett virus som orsakat det, om han har varit uttorkad eller om det är hans Hb som ställt till det för honom.
Tänk så fort det går när han blir dålig, han var så otroligt sjuk i fredags, där var inte en tillstymmelse till färg i hans ansikte eller på hans läppar, han var helt apatisk, sa inte ett ord, orkade inte gå men så fort kortisonet började verka så piggnade han till och kräkningarna upphörde. Vilken mirakelmedicin :-)

Nu är bilen packad och barnen är lagda så imorgon bär det av till Astrid Lindgrens värld. Datorn följer med så ev kommer det ett inlägg från sagornas värld :-)

Ha det bra alla!

7 kommentarer:

  1. Önkar en en Underbar tur. Njut och samla krafter!
    Ser fram mot att höra om ert äventyr
    Kram
    Helena

    SvaraRadera
  2. Oj så skönt att höra! Ni behöver ju så väl den här turen. Komma iväg o se o uppleva något annat, något skoj!
    Ha det så himla gott, kram!

    SvaraRadera
  3. Så skönt att Ludvig är på banan igen. Ha en härlig resa! Till och med vädret ser lovande ut.

    Många kramar från Karin

    SvaraRadera
  4. Vad underbart att höra! Trevlig resa =). Håller tummarna för vackert väder.
    KRAM!

    SvaraRadera
  5. Intravenöst cortison är dunderhonung för våra barn.
    Kram på er och njuuuuut!!!
    Annette

    SvaraRadera
  6. Åh vad roligt att ni kommer iväg på er lilla resa. Hoppas ni får fint väder och att allt går bra. Kram Carina

    SvaraRadera
  7. Hurra!
    Detta var verkligen goda nyheter.
    Ha en riktigt fin resa och roa er i sagovärlden.
    Kram
    Marianne

    SvaraRadera