onsdag 16 juni 2010

Sommarfest på Habiliteringen

Vilket underbart väder vi vaknade till idag, kanske lite för tidigt men det är ändå lättare att komma upp om solen skiner :-) Ludvig vaknade redan klockan 5.15, vad sägs om det ? Någon som är morgonpigg och har lust att komma och lyssna på honom vid den tiden :-)
Vi steg inte upp då, jag försökte lura honom att det fortfarande var natt men...det gick sådär.

Klockan ett idag så var det fest utanför Habiliteringen, sommarfest som Lions anordnade. När vi kom dit så möttes vi av musik, ballonger och ganska mycket folk. Det var supertrevligt och vi hade säkert kunnat stanna ett bra tag till om bara Ludvig hade orkat. Det blev för mycket för honom, vi hade ändå tur för psykolog D kom ut och hon och Ludvig busade och sprang omkring där.
De hade ansiktsmålning, kunde göra midsommarkransar (av papp), fiskedamm, saft och kaka, glass, ballonger, sjukvårdstält så man kunde plåstra om sina dockor eller nallar, där var två stycken från MFF som skrev autografer på bollar, godis, tandborstar, clowner som sjöng på en scen. De hade satt upp en midsommarstång men tyvärr så åkte vi precis när de började dansa kring den, då orkade inte Ludvigs lilla huvud mer.
Nora trivdes som aldrig förr, hon dansade till musiken, hon åt glass, tittade stort på alla barn runtomkring.

När vi kommer till sådana här tillställningar, då märker vi tydligt hur avvikande Ludvig är, hur han går in i sig själv, muttrar och blir arg eller ledsen. Har säkert med alla intryck och att det är nya saker. Det roliga idag var att vi tog fram han till midsommarstången och han fick känna på den och Kristian lyfte upp honom för att han skulle kunna se ringarna på den lite bättre och när han sen fick känna på midsommarkransen sken han upp och frågade vilken månad det var, är det inte juni nu??
När de sjöng en av låtarna där kom där också ett igenkännande leende från honom och då blir man så glad.

Ikväll kom grannarna in och grillade och barnen somnade gott efter äventyren idag.

1 kommentar:

  1. Hej på dig!

    Min son är inne i en period då han envisas med att vakna kl 05:40 varje morgon! Perioden har hittills varat i 3 veckor, så jag hoppas den snart är över för nu är mamma Kroona väldigt trött!
    Vad härligt att få njuta av stunderna då ens barn skiner upp av nåt de känner igen! Att han dessutom hade koll på månaderna! Det gör så ont i mig varje gång jag läser om hans syn och det känns så hårt! Han verkar ta det med ro, men vem vet vad han egentligen tänker och känner!? Kommenterar han det själv någon gång? Förstår Nora att han inte ser allt hon vill visa och inte kan leka allt hon vill leka pga av det?

    Det vackra vädret verkar ha vänt tillbaka igen idag, men vi får hoppas det snart visar sig igen!

    Önskar er en skön helg framöver - med prinsessbröllop och allt!
    Kram
    Annika K

    SvaraRadera