måndag 7 juni 2010

Fullt schema idag!

Det har varit ett tufft schema för Ludvig idag. Han vaknade ganska tidigt idag också men det var tur för då hann vi med tabletter, frukost och lite nedvarvning innan det var dags att åka iväg. Vi hade tid hos specialpedagogen klockan 10 på Hab och innan dess skulle vi försöka hinna med att lämna blodprover och ta stygnen på barnkliniken.
Vi körde iväg strax innan nio och hade tur på provtagningen att där inte var någon före oss, det brukar ta en sån enorm tid där annars. Därefter gav vi oss upp till dagvården för att se om någon hade tid att ta hans stygn efter CVK:n och där kom vi också till meddetsamma. Vi möttes av personalen som vi hade sista kvällen inne på avdelningen så det var personer han kände igen. Han var så grymt duktig när hon tog stygnen, han hoppade till lite av smärta och skrek till lite men de berömde också honom över hur otroligt tålmodig han är.

Därefter begav vi oss i ösregn bort till Hab och där kände han genast igen sig och när E kom så blev han så glad och ville gå direkt in och "leka".
De gjorde samma saker som de alltid gör men sen tog E fram en ny sak och då ville han inte mer. Det var en våg som man sen skulle hänga vikter på, siffror så att det blev jämnvikt på den. Han var så duktig där för han sa själv till att nu vill inte jag mer. Det är inte allt för ofta han kan säga rakt ut vad han menar men i detta fallet så gick det. De gjorde något annat som de också brukar göra och sen var det okej igen.
Vi körde hem och fixade till lunch och när vi skulle sätta oss för att äta så började han. Där är något som stör, något som han inte kan berätta vad det är men som stör riktigt mycket. Han sa flera gånger, är det bara Nora som får, är det bara Nora som ska. Sen kommer han inte längre, kan inte förmedla vad det är som bara hon ska. Vi antar att det har med mat att göra eftersom han pratar om det vid mat tillfällena. Kan vara våra grillade fiskpaket i lördags, då ville han inte alls äta fisk vilket han annars älskar. Nora åt med god aptit av fisken men Ludvig fick köttbullar så det kan vara det som stör honom.

Efter några samtal till vårdcentral (förnya recept till mig själv), försäkringsbolag och dagvården i Lund så kom specialpedagogen från förskolan. Hon var med när barnen lekte lite och tittade.
Sen kom psykologen och pratade några minuter med barnen och sen var det dags för att gå på möte med skolan.
Det var tänkt att vi skulle gå både jag och Kristian men eftersom Ludvig inte är så stabil i sitt humör ännu så ville vi inte utsätta farmor för att passa bägge barnen. Det är svårt för oss ibland att hantera de båda när de är ur balans, hur är det då för utomstående?

Imorgon är det dags för ultraljud på hjärtat i Lund och sen ska vi upp till dagvården och visa några utslag som han har fått. Vi håller alla våra tummar och tår för att det bara är lite torra utslag eller värmeutslag så det inte är GvH.
De ringde även från avdelningen här i Malmö och sa att Nora kan bli vaccinerad mot vattenkoppor på onsdag men då är frågan om hon får det för i våra papper från Lund, råd efter en BMT där står att man inte får det. Det beror på att när man blir vaccinerad mot det kan det uppstå en prick som är som vattenkoppor och den är smittsam. Ska höra om det imorgon också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar