tisdag 12 oktober 2010

Att inte räcka till

Har kommit in i en period där det känns svårt att räcka till för allt. Nora kräver massor just nu, hon är ändå snart tre år och hon känner sig säkert åsidosatt för Ludvig.
Ludvig kräver ännu mer nu eftersom talet har försvunnit nästan helt så det gäller verkligen för oss att lista ut vad han vill när han sätter igång. Gör vi inte det så utbryter världens utbrott som är svårt att bryta.
Ludvig söker också vår kontakt mycket mer nu, han vill inte bara sitta själv på sitt rum vilket är positivt men när vi sätter oss där då är det givet med en konflikt med Nora för då vill hon såklart ha oss hos sig.

I söndags var Kristian ute i trädgården med Nora och jag höll på med mat i köket. Då var det dags för mellanmål för barnen så Kristian hämtade ner Ludvig och skulle ta honom med sig ut. Nora visade klart och tydligt att detta var något hon absolut inte ville. Varför skulle han komma ut när hon hade det så mysigt med pappa och när hon hade honom helt för sig själv? Det slutade bra till slut och de satt tillsammans på en filt i solen.
Nora hade feber igår så hon får vara hemma och då tar Kristian henne men annars behöver hon verkligen det "vanliga" livet på dagis.
Själv var jag på möte på Hab med kurator, psykolog och specialpedagog, ett uppsamlingsmöte där vi skulle gå igenom hur vi ska jobba mot samma mål för Ludvigs skull. De främsta målen nu är självkänsla/att bli självgående och kommunikation. Nu ska det göras en kartläggning från Ludvig var ett år fram till idag för att se förmågor som har varit där och som har försvunnit och tvärtom. Vi fortsätter dokumentera, dels att skriva men även att filma honom.
Allt detta tar också tid, att skriva och filma, psykologen säger att vi inte ska göra mer än det vi hinner med, vi ska inte jobba ihjäl oss men om det gör nytta så vill jag göra det så mycket som möjligt.

Fy vad negativ jag är idag men ja ni vet säkert vid detta laget att dessa dagar kommer lite då och då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar