fredag 1 oktober 2010

Glömde ju halva förra inlägget :-)

Fler framsteg som vi såg igår var att förutom att psykologen var här på förmiddagen igår och busade med Ludvig så åkte vi iväg på eftermiddagen också.
Vi åkte och hämtade morfar för att han skulle få följa med till Habiliteringen och se vad Ludvig pysslar med när han träffar specialpedagogen.
Igår var det något nytt där också, han byggde med sina klossar som vanligt och de som han några gånger tidigare bara har byggt tre av byggde han 21 med igår. Nytt rekord, innan var det 18 så...det jobbiga här var att han hade svårt att räkna dem, han stakade och stammade för att få fram siffrorna men han är så grymt envis och han vill så mycket och det är nog till hans fördel. Därefter var det lådorna, de som han också alltid gör men igår visade han inget speciellt intresse för dem utan försökte verkligen att slippa dem men till slut snabbade han sig att öppna dem så han kunde stänga dem igen :-)
Efter det tog de fram en helt ny övning och för första gången så visade han intresse av att göra något nytt. De andra gångerna har han visat demonstrativt att han inte vill och då genom att kasta sakerna på golvet. Igår satt han nog i fem minuter med den nya aktiviteten så...många plus till Ludvig.
Efter en halvtimme i rummet med övningarna så var det dags att åka ner till bollhavet och när vi kom utanför så var det likadant igår, att han blev så glad när han kände cellofanet och började prassla i det och sen in i rummet och en djupdykning ner till bollarna. Igår var det fullt med aktiviteter och han var ändå så med på allt, helt underbart.
Morfar tyckte det var roligt att se en annan sida av Ludvig, en aktiv Ludvig. Jag tror det är nyttigt att de närmsta i vår familj mår bra av att se hur de olika personerna jobbar med Ludvig och hur mycket det ger.

Idag har specialpedagogen från skolan varit här och även hon såg positiva bitar så några steg fram på ett ställe och något steg bak på annat så...
När han skulle ut idag så var det inga problem och när han var på lekplatsen så vågade han något där som han inte vågade för ett par veckor sedan. Det var inga problem att ta på varken mössa eller jacka idag heller så...det händer mycket, nu ska vi bara få rätsida på sömn och språk igen.

3 kommentarer:

  1. Grattis på namnsdagen Ludvig! Det känns så bra att läsa att ditt namn betyder "berömd" och "kämpe". Nu ska jag åka till stan med Mamma och Katarina.

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  2. Grattis på namnsdagen Ludvig!
    Marianne

    SvaraRadera