måndag 4 oktober 2010

Vip

Idag åkte vi iväg för narkosbedömning med Ludvig på dagvården här i Malmö. När vi kom dit så var det massor med patienter där och de frågade om vi trodde att Ludvig skulle klara att sitta ute bland alla dessa människor. Hmm tveksamt faktiskt, så de ordnade så vi fick ett eget väntrum, det kan man kalla VIP patient tycker jag.
Läkaren undersökte honom inne på rummet så vi slapp gå genom hela avdelningen, de kollade hals, lungor och hjärta nu inför narkosen imorgon. Ludvig var väldigt tveksam när läkaren började peta på honom och ännu mer när han skulle kolla halsen. Han fick ändå känna på pinnen innan och när de sen hade kollat halsen så skrattade Ludvig bara igenkännande.

Pratade med psykologen om Ludvigs beteende de senaste dagarna, vi förknippar det med att sömnen har blivit sämre. Hon tyckte jag skulle försöka få tag i Ludvigs läkare och prata med honom så det har jag gjort nu. Jag fick tag i hans sekreterare och berättade som det var och hon sa bara, jag lägger en lapp direkt i hans hand så hoppas vi han ringer upp så snart han har möjlighet. Det är tråkigt med Ludvigs sjukdom men eftersom den är så sällsynt så de som jobbar närmast honom vet att när vi ringer då är det verkligen något som inte stämmer.

Imorgon är det den fruktansvärda narkosen igen och inte fick vi någon tid förrän 14,30. Det blir inte lätt att hålla Ludvig borta från mat så många timmar, han får äta frukost klockan 8 och dricka fram till 11. Det tråkiga med att det är så sent också är att Kristian har kväll denna veckan så nu har vi ordnat så morfar kommer hit och tar Nora på eftermiddag framåt kväll eftersom vi inte vet när vi är hemma igen. Tur att morfar jobbar morgon imorgon.

4 kommentarer:

  1. Håller alla mina tummar för att morgondagen går så smidigt som möjligt och att den inte gör alltför stor skada på Ludvig.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Håller tummarna
    Marianne

    SvaraRadera
  3. Tänker på er idag vännen!!
    Kraam

    SvaraRadera
  4. Massa tankar till er idag!

    Kram fr Karin

    SvaraRadera