fredag 1 oktober 2010

Nu händer det saker, positiva saker

De orden kom från psykologen igår och det känns så skönt att få det bekräftat, att det inte är bara vi som ser saker och att det är vi som analyserar de.

Igår när D var här så satt Ludvig och hon på hans rum en stund och pratade och busade. Därefter så kom de ner där nere och fortsatte att busa, det är så skönt att se att buset finns kvar inom honom. Igår gick det bra för Ludvig att vara nere på bottenvåningen och leka en stund och han sprang fram och tillbaka i huset. Han visade en vilja att försöka ta sig upp på sin stol själv, att vilja försöka ta sig fram själv, han tackade för maten vid första försöket. Det är stort, alla små steg är en kamp men nu känns det som om det börjar lossna något.

Men då kommer vi till en annan bit som vi har pratat om mycket och det är att när något går framåt så går något annat bakåt. För det första så har sömnen börjat strula igen, igår vaknade han 3,15 och i morse så vaknade han strax efter 5 så...i morse sa jag till honom att det var natt och att han skulle sova då får jag till svar, säg inte så, prata...
Prata, det är en annan bit där det har hänt saker. Han har mycket svårare att få fram ord nu, om det har med sömnen att göra eller för att han går framåt i annat det vet vi inte men han har riktigt svårt att göra sig förstådd, han sitter i sin säng och ljudar fram orden för att de ska bli rätt. Det är inte bara en massa svammel från hans sida nu utan han försöker verkligen att hitta rätt ord.

Vi önskar er en riktigt skön helg alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar