söndag 6 september 2009

Att tappa håret

Vi har ju som sagt börjat berätta mer och mer för Ludvig och nu ikväll medan jag höll på att fixa till barnens fotoramar till dagis så var Ludvig med och vi satt och pratade. Plötsligt säger han, du mamma jag ska tappa mitt hår på sjukhuset och jag svarade att ja det ska du men vi fixar till det innan så pappa rakar av det och sen så kommer det att växa ut nytt igen. Då sa han att alla mediciner som jag kommer att få, går de upp i huvudet och när jag då svarade lite svävande att ja de gör de nog så sa han, då tror jag att medicinerna är så tunga så att mitt huvud inte orkar bära håret och det är därför det trillar av. När jag hör detta så inser jag att han funderar så otroligt mycket, mycket mer än vi vet och anar.
Jag sa till honom att när vi är inne på sjukhuset så kommer de att ta bort allt det sjuka inom honom och så ska han få nytt friskt till sig och då svarade han mig, genom dropp eller??
Jag sa till honom att han får ju inte gå ut från sitt rum utan han måste stanna där precis som när vi bodde på Pippirummet när han hade lunginflammation 2007. Han sa om jag blir törstig vad får jag då och när jag svarade honom att då får han dricka och svaret kom fort, från glas eller jag måste få allt genom dropp. Se han är så snabb till att fundera och det har varit mycket dropp och att inte få äta innan en del av undersökningarna så nu är det mycket där som spökar hos honom. Han blev ganska lugn när jag sa att han kommer att få både äta och dricka så mycket han vill och så länge han kan.
Nu ikväll när jag var uppe och kände på honom så var han helt blöt av svett, kallsvettig på en del av kroppen och bara plaskvåt på en del. Drömmer nog mycket inatt, har varit en lång dag och mycket har hänt och sen gör nog hans förkylning en del också.
Nu är det dags för sängen så jag får ny energi för en ny vecka med allt vad det nu innebär.
Godnatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar