torsdag 3 september 2009

Läkarbesök

Igår lämnades barnen på dagis som vanligt vid nio-tiden och sen hämtade jag Ludvig lite i ett för att sen köra in till dagvården för att träffa neurologen.
Det var samma tester som alltid görs, han kollar motoriken, klämmer på magen, Ludvig får gå på tå, hälar, springa. Han märker skillnad i Ludvigs beteende men det är detsamma som vi gör. Han är svårare att nå, han går mer in i sig själv och är okoncentrerad men när det gällde muskler och leder så märker han ingen skillnad där och det är jätteskönt. Jag frågade om BMT:n, hur stor risk det är att det inte blir av men han sa att det ska ske väldigt stora förändringar om det ska ställas in.
Jag ringde till bvc och avbokade femårskontrollen till idag. Det blir för mycket denna veckan så därför får vi ta bort något och det känns minst viktigt med 5 års kontrollen, vi vet ju redan hans brister och även det han är duktig på.
När vi kom hem från läkarbesöket gick jag bort och hämtade Nora och sen var vi bara hemma drygt en timme innan det var dags för möte på förskolan, då läkaren och kuratorn skulle komma för att informera om sjukdomen.
All personal från Trollsländan var med, även specialpedagog och biträdande rektor kom.
Det känns så bra att så många är engagerade i Ludvig och att alla visar ett sådant stort stöd. Det kommer att hjälpa oss mycket när vi kommer dit vi ska eftersom Nora ska vara kvar på dagis så mycket det går och då behövs den trygghet som hon känner nu.
Personalen hade massor av förslag om hur de ska kunna hålla kontakten med Ludvig och hur han ska kunna känna sig delaktig i arbete, det var verkligen mycket som de hade kommit på.

1 kommentar:

  1. Skönt att ni har en massa bra människor omkring er! Gissar att det är nedräkning till transplantationen nu...

    SvaraRadera