lördag 12 september 2009

Torsdag

Lämnade barnen klockan nio som vanligt därefter gick jag in till grannen och tog en kopp kaffe. När jag kom in igen var det dags att ta itu med vardagssysslorna som tvätt och disk. Ibland undrar jag var all tvätt kommer från :-)
När jag lämnade barnen så frågade jag om hur utflykten hade varit igår och den hade varit bra men alla var jättetrötta när de kom hem. Det hade varit en lång, varm dag så det var tur att jag hade Ludvig hemma.
Vi var iväg och köpte en dator som Ludvig ska ha med sig till sjukhuset, nu har vi fixat en med webbkamera så att vi kan använda oss av Skype.
När jag hämtade barnen så följde Tess med oss hem för att leka. Det gick hur bra som helst, ibland är det lättare att här är en kompis till Ludvig för då sköter de sig själv bättre. Det funkade i ca 1,5 timme och sen börjdade de bråka om någon liten sak och Ludvig fick ett riktigt utbrott och skrek så jag tror det hördes över hela gatan men efter lite frukt så blodsockret hamnade rätt igen så kunde de leka en stund till innan Tess pappa hämtade henne.

På kvällen när Ludvig la sig för att sova kom det en hel hög med frågor. Det är ju väntat, det är lite svårt för han att somna på kvällarna nu. Han pratar mycket för sig själv när han lägger sig, när han sitter på toaletten, ja överallt där han är ensam. Han frågade mig om han fick komma hem när han mådde bra igen och när jag svarade ja så sa han men jag mår bra nu så då kan vi strunta i att åka till sjukhuset. Det är bara att ta samma historia igen om att vi måste göra det nu fastän han känner sig frisk, för om vi inte gör det nu så kommer han snart att må dåligt. Han frågade om han kommer att vara hemma till den 1 november när Nora fyller år och där får vi ju svara att det får vi se, är han inte hemma så tar vi med kalaset till sjukhuset. Vi löser allt efterhand.
De berättade på dagis att Ludvig hade fått berätta för barnen på samlingen om sjukhusvistelsen. Han hade berättat att han skulle bo där och att han skulle få många mediciner och att han skulle tappa håret.
En ganska bra dag med bara några få utbrott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar