lördag 12 september 2009

Fredagsmys...

Lämnade barnen klockan nio och sen gick jag hem och packade ihop lite paket som var sålda på Tradera. Klockan 10 skulle jag träffa kuratorn Lotta inne på dagvården. Vi gick igenom lite papper om Ludvig, försäkringskassa, försäkringsbolag osv. Hon hade varit så snäll och tagit all kontakt med försäkringskassan och hon hade fyllt i papper med alla datum vi hade varit på sjukhuset sen början i mars som vi ska skicka in till Skånetrafiken, reseräkning. Hade vi ingen aning om att man kunde få körersättning.
Våra foto var klara så jag körde och hämtade dem, bara kopiorna för sen ska vi välja vilket vi ska förstora upp. Där var en del som blev bra men det är svårt att vara fyra på ett foto och att alla ska bli bra samtidigt.
Ringde barnkliniken i Lund för att höra om de hade några tider till oss i nästa vecka, för det stod på schemat att de skulle operera in porten då. De hade ingen aning, han var inte uppsatt på några listor så hon skulle återkomma. Hon ringde på eftermiddagen och sa att vi skulle komma på måndag klockan 10 och prata med läkaren och sen på eftermiddagen skulle han sövas så han skulle vara fastande från klockan 7 på morgonen. Det kallas framförhållning eller??? Inte nog med det, de frågade om han hade några syskon för nu med svininfluensan så får inga syskon följa med. Så jag fick en kommentar, ja jag vet inte hur ni gör, om ni kommer bara en av er eller...men så här är det för alla nu, inga syskon. Vad hade de gjort om vi inte hade ringt, skulle de ringa på måndag och fråga var vi blev av? Hur hade vi löst det med Nora då? Nu har jag fixat det med mormor, vi lämnar Nora på dagis innan vi sticker och sen hämtar mormor henne. Det är sånt här som också tar så mycket energi från en. Fick reda på att det inte är en PorthaCath som han ska få in opererad utan en CVK en central ven någonting :-) Tänk man lär sig lite varje dag.
Svärmor och svärfar kom hit och fixade till lite i trädgården och sen så fikade vi.
Hämtade barnen vid två och så fick de mellanmål och sen körde vi ner till Hököpinge och godisfabriken för att köpa lördagsgodis. Vi tog med oss grannens flicka dit och sen följde hon med oss in och lekte med barnen ett tag.
På kvällen grillade vi lammkotletter och åt pastasallad och Ludvigs kommentar var, mmm lamm är lättegott (han säger så) det måste vi äta många gånger till :-)
När klockan var åtta så sa Ludvig själv att han var trött och ville gå och lägga sig.
Vilken underbar fredag, allt flöt på utan skrik och bråk. Inte ett enda utbrott på hela dagen från honom. Får väl igen det i helgen istället.

4 kommentarer:

  1. Hej min vän!
    Skönt med en lugn dag även om det låter som du har fullt upp hela tiden! Hur kan man göra så från sjukhusets sida? Hade blivit väldigt irriterad om det varit jag! Innebär det att vi inte ser Ludvig på dagis nästa vecka? Satt och tittade lite i smyg på honom igår när jag var där för att titta på "Bockarna Bruse" - dramat på dagis!Märkte att han hade lite svårare än de andra barnen att resa sig från golvet, men han är så söt! Han höll Nora så gulligt i handen och jag blev rörd! Syskonkärlek!
    Vi var också på godisfabriken, men tydligen strax innan er! Tänker på er varje dag och önskar jag kunde göra något för att göra er/din vardag lite lättare! Vet inte vad det skulle vara men jag hoppas du talar om för mig om jag kan göra något!
    Kul att bilderna blev bra! Vi har också tagit familjebilder och precis som du säger är det inte lätt för 4 personer att titta korrekt in i kameran samtidigt! Man får ta den bild där man själv ser bra ut! :-)

    Hoppas vi ses snart! Tänker och ber för er alla!
    Kramar,
    Annika K

    SvaraRadera
  2. Hej Madde,

    Det hade varit skönt om den som drabbas av en svår sjukdom i familjen kunde få en projektledare som kunde ringa alla samtal, stämma av bestämmelser om syskon etc och sen bara presentera listan för er... som förälder har man ju nog av sin oro och bekymmer som det är. Låter hemskt att ha Ludvig fastande från 7 tills på eftermiddagen! Men han kanske får något på sjukhuset? Hoppas att allt ska gå bra i alla fall med porten - skönt när den är på plats.

    Ja, jag har förstått att man blir något av en expert när man är svårt sjuk/har ett sjukt barn. Min väninna som har gått igenom bröstcancer kan nu allt om olika prover och procedurer...

    Nu hoppas jag att ni får en riktigt skön och lugn helg.

    Kram fr Karin

    SvaraRadera
  3. Vad är det för skillnad på CVK och porthacath?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Em porthacath är något (typ en kudde) du sätter in under skinnet i bröstkorgen tror jag och CVK är en centralvenkateter som är inopererad i halsvenen (om jag kommer ihåg rätt) och så hade Ludvig en dubbel CVK så man kunde ge mediciner i den ena och ta prover ur den andra. I porthacarthen måste du sticka in en nål varje gång du ska använda den.
      http://sv.wikipedia.org/wiki/Central_venkateter
      http://sv.wikipedia.org/wiki/Port-a-cath

      Radera