lördag 12 september 2009

Lördag





Ludvig vaknade vid 6,30 och då var han inte på världens bästa humör precis som vi hade förutspått eftersom gårdagen var så bra.
Farfar kom hit vid nio och planterade tulpanlökar och fixade till lite och sen fikade vi.
Tänkte först köra till mobilia för att fixa till Ludvigs glasögon men klockan hade passerat elva och då har folket börjat hitta till köpcentra och eftersom sjukvården rekommenderar oss att hålla oss borta från stora folksamlingar så struntade vi i det. Utomhus är det ingen fara att träffa folk men det är just när man är inne då smittorisken är störst. Det vore ju ganska retfullt om han blir sjuk nu så nära.
Vi gick istället ner till skolan där det var loppmarknad idag, vi handlade inget och egentligen skulle vi inte gå in där men så stod där en polisbil och det undgick inte Ludvig så då var vi tvungna att gå in och titta på den. Inne på skolgården kändes det som om vi mötte halva dagiset :-) Stod och pratade med en del föräldrar och en arbetskamrat och när vi sen gick ut så sa Ludvig jaha då har pratat en massa :-) Vi gick till Ica och handlade glass som vi tog med oss till lekplatsen och sen så kom Tess och hennes mamma ut så barnen lekte och vi satt och pratade.
Tänk vad tiden går fort när man hittar på saker. Vips var det dags att gå hem och äta mellanmål och efter det började vi packa ner en del saker som ska slängas och en del som ska ut i förrådet. Vad vi har förstått så när vi kommer hem från sjukhuset så är det bra om det finns så lite saker som möjligt eftersom det är lättare att hålla rent. Rent måste det vara pga infektionsrisken, bakterier sätter ju gärna sig lite här o var. Vi packade ner en hel hög med prydnadsdockor som Nora fått av farmor, de får vi sätta upp igen när allt är bra. Alla gosedjur som de har i mängder åkte också ner. Våra barn har så extremt mycket saker att jag undrar hur de får plats. Sen vi fick beskedet om att Ludvig var sjuk, ja redan under utredningen så har han hunnit samla på sig massor av saker. Det blir gärna så att efter en undersökning eller ett stort läkarbesök så hamnar vi på Br leksaker och så får han något. Vi hann inte bli klara idag, det lär ta tid innan vi har sorterat ut allt.
När vi sen satte oss för att äta så kom där så mycket frågor från Ludvig, nu har han snurrat in helt på att han ska till sjukhuset på måndag, nu tror han att han ska bo där då och när vi då säger att det bara är för dagen på måndag så säger han men då slipper jag bo där. Tror vi har pratat om detta minst 15 gånger idag, att på måndag ska vi bara dit över dagen och sen om ca två veckor ska vi bo där men det verkar inte ha fastnat ännu. Med Ludvig brukar det ta någon dag innan det har landat riktigt så jag tror att imorgon förstår han det nog.
Efter lördagsgodis och Heffaklumpen på film somnade barnen gott för nya äventyr imorgon.
Nora var helt slagen, hon sov ingen middag idag för det var mycket roligare och leka med Ludvig och Tess :-)

2 kommentarer:

  1. God söndag!
    Hoppas ni tycker det är skönt med lite halvtaskigt väder idag, så ni kan vara hemma och mysa (eller packa ihop saker) tillsammans! Har själv planerat baka kanelbullar idag, så vädret passar mig alldeles utmärkt!
    Det var trevligt att träffa er alla igår även om jag upplevde dig lite avvaktande! Det kan bero på att du undrar vad jag är för en framfusig typ egentligen :-) eller också på att allt mer eller mindre startar imorgon! Det som sker imorgon kanske inte är ett stort ingrepp, men jag skulle inte känna mig lugn när mitt barn sövs ner! Det är klart att oron finns där, men generellt måste jag säga att jag varit imponerad över det lugn du faktiskt utstrålar! Tycker det är så starkt och troligen till stor hjälp för Ludvig!
    Kommer tänka särskilt mycket på er imorgon! Tack för att du delar med dig av era dagar!
    Kram,
    Annika

    SvaraRadera
  2. Hej Madde,

    Malin pratade om Ludvig idag; först med Lisa på lekplatsen (det var något om vad Malin och Ludvig hade gjort på lekplatsen när han var hos er sist, och Malin sa "Lisa, du kommer väl ihåg Lille-Ludvig?" Det gjorde hon.) och sen vid middagsbordet, och jag har gått och funderat på när jag ska berätta om hans sjukhusvistelse för henne, så jag tyckte att det var bra läge nu.

    Jag berättade att Ludvig har en sjukdom som han behöver medicin för och för att medicinen ska funka riktigt bra behöver han stanna ganska länge på sjukhuset och då går det inte att hälsa på honom. Malin (och stortjejerna) undrade vad det var för sjukdom och jag sa att det var något som gjorde att Ludvig inte kunde springa så snabbt alltid, eller höra så jättebra. Stortjejerna hade fler frågor som jag sa att vi skulle prata om senare. Men det som var väldigt bra var att både Katarina och Julia berättade om hur det var när de var inlagda på sjukhus när de var i 4-5-årsåldern. Katarina berättade hur bra det var att kunna trycka på en knapp när man var törstig, och vilket fint halsband hon fick göra där.

    Jag tänker att kanske Malin träffar Ludvig innan BMT och då är hon medveten om det som snurrar i hans huvud. Och om hon inte träffar honom är det bra att hon vänjer sig vid tanken. Jag hoppas nu att det är information som du tycker att det är OK att jag har gett.

    Jag håller tummarna för att allt ska gå smidigt i morgon.

    Kram fr Karin

    SvaraRadera