tisdag 1 september 2009

Ljusare dag idag

Idag känns allt mycket bättre. Ludvig vaknade i och för sig på lite tråkigt humör men det gav med sig efter ett tag. Jag lämnade Nora på dagis 8,30 för sen kl 9 skulle vi träffa hormonläkaren. Det var bara en rutinkontroll och allt gick som det skulle, han märkte dock att Ludvig hade lite svårt när han skulle resa sig och gå så han undrade om vi märkte några symtom men han sa oxå att han överlämnar detta till neurologen som vi ska träffa imorgon.
När vi var klara där så passade vi på att leka på lekplatsen utanför barnkliniken, Ludvig tycker den lekplatsen är så kul. När mobilia öppnade körde vi bort där, passade på att köpa present till kalaset på söndag och tittade lite på kläder och Ludvig fick ett par nya skor. Ludvig tyckte att vi kunde ta något att dricka på espessohous som han sa och Kristian var inte sen att hänga på. Efter fika på Espresso house körde vi hem och var hemma en stund innan mormor och morbror kom för att passa Nora så att vi kunde åka till nästa läkarbesök. Denna gång var det Lund som gällde. Vi träffade transplantationsläkare, BMT sköterska och en barnskötare som kommer att vara med oss under denna tiden. Denna läkaren som vi träffade nu var mer sympatisk och hade lite mer hjärta kändes det som. Fick jättebra information om risker osv men samtidigt gav han oss hopp.
Fick veta idag att den cellgift som man ger inför BMT:n är väldigt stark eftersom den måste slå ut hela Ludvigs egna benmärg samt hans immunförsvar. Tydligen ges det inte i så stora doser när det gäller cancer men i Ludvigs fall måste man vilket då innebär att det finns stora risker redan här som tex att levern blir angripen. Läkaren sa att han måste informera om alla risker, han kunde inte gå igenom alla för det finns många biverkningar till det men de värsta måste han säga. Som schemat ser ut nu så kommer själva BMT:n att ske den 8/10 och vi kommer att bli inlagda den 27/9 för förberedelser.
Ludvig orkade inte sitta och lyssna på oss utan ville ut i väntrummet och leka så barnsköterskan följde med honom ut. Mitt i alltihopa hör vi Ludvig skratta för fullt, hördes in i konferensrummet och det visade sig sen att de hade bytt personal så Ludvig hade lekt med en kille, en sköterska och de hade cyklat genom hela korridoren och Ludvig hade cyklat över hans tår och det gjorde så Ludvig skrattade för glatta livet. Han kommer att hitta många kompisar inne på sjukhuset.
Vi berättade för honom idag att vi skulle in till Lund och hälsa på och att de skulle hjälpa honom att må bättre. Till svar fick vi, om jag får lite penicillin så mår jag bättre :-) Riktigt så enkelt är det inte nu men... Vi berättade för honom att vi ska bo på sjukhuset ett tag och att han kommer att få en massa mediciner men att han kommer att må så mycket bättre sen och det verkar som om det har gått hem, han kommer säkert att ställa frågor men det får vi ta då.
Ludvigs bästa kommentar idag var när vi skulle åka hem från sjukhuset och han sa till sköterskorna, vi ses nästa gång och de svarade att det gör vi. Då svarade han att jag kan inte imorgon för då ska jag träffa Lars så då har jag inte tid men vi ses en annan dag :-)
En annan god kommentar var i bilen hem där pappa envisades om att lyssna på någon rock kanal på radion och Ludvig säger vem är det som inte sjunger så vackert :-)
Vi var inne på ett isoleringsrum och tittade så Ludvig berättade glatt för mormor och morfar när vi kom hem att han hade varit och tittat på det rum där han ska bo sen.
Som jag har skrivit många gånger tidigare, vi har en grymt tuff tid framför oss, både isolering på sjukhuset och sen hemma, stora risker med detta ingrepp men vi har inget alternativ så... men ändå så känns allt så mycket lättare idag när vi har träffat personalen och fått se var vi ska vara och att vi har datum. Idag känner jag mig riktigt lättad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar