onsdag 30 september 2009

Lugnare natt

Så var det morgon igen och denna natten sov vi båda bättre. Ludvig somnade inte förrän vid nio men han låg i varje fall och vilade och jag tror att han slumrade i mellan åt för han yrade lite när han pratade. De var inne vid 12-tiden och satte medicin men då behövde vi inte väcka honom för att han skulle kissa utan de kom in vid 2-tiden istället men så svårt det var att få liv i honom. Han sov så hårt så halv vaken fick vi honom till att kissa i flaskan och sen vaknade han igen vid fyra och behövde kissa. Mycket bättre utan blöja, han är så duktig även när vi väcker honom.
Jag blev lite orolig igår, han går så mycket in i sig själv och hör inte när vi säger till honom något och personalen har svårt att nå honom. Igår kväll när han la sig började han prata om Doris och knäckebröderna och gipsskivan om den var på, jag sa att vi inte har den skivan med oss och han reagerade inte på vad jag sa utan bara frågade om den var på repeat, för det är den alltid där hemma. Det kom många olika sådana saker igår och när han låg och funderade i sängen så sa han att vi måste nog åka till vårdcentralen och göra vid hans öra för det kluckar i det och så sa han, jag hör ju så dåligt så de måste nog fixa till det.
En rolig kommentar igår när vi satt och åt, jag kommer inte ihåg hur han kom in på det utan han bara sa, pappa, han är högljud, vi får nog säga till honom att inte vara så högljudd :-) Här har han nog hört ordet högljud och sen satt ihop det med något annat. Tur att han har humorn kvar för det har in emellan sina utbrott för att legot inte gör som han vill eller för att han inte får träffa Nora osv.
Vi har pratat med mormor, morfar och morbror på Skype men Ludvig är mest intresserad av sin egen bild som syns längst ner :-) och sen som sagt koncentrationen är inte som den ska så det är svårt att få kontakt med honom och ännu mer via datorn. Vi hoppas på att det är för att han har mycket att tänka på nu och mycket annat som stör hans koncentration.
Nu kommer snart pappa och då ska vi ner till lekterapin.
Ha en bra dag allihopa.

4 kommentarer:

  1. Anita sa

    Nu har jag följt både Ludvigs och Ert liv på sjukhuset, och på mig verkar det som om han sätter fart på alla. Vilken glöd och entusiasm denna lille kille har. Och vilket fantastiskt stöd frön sina nära och kära, det behövs inte bara för Ludvigs del.
    Stig och jag sänder många tankar till Er alla.

    Kramar från
    Anita och Stig

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att natten har varit bättre. Skrattar så åt hans kommentarer. Det är ju så längesen vi träffade honom nu. Han kämpar verkligen på.
    Vi tänker på er!STOR kram till er.

    SvaraRadera
  3. Ja herregud vad säger man.........vilken styrka och energi ni ger oss alla och många tårar blir det på vägen under läsningen(många av glädje)!!!!
    Hoppas allt går bättre och bättre för var dag.
    Vi tänker på er många stunder var dag och önskar vi kan göra nåt för er för att ta en liten del av allt ni behöver gå igenom...om det bara gått.
    Många varma kramar
    Fam Fåhré

    SvaraRadera
  4. Hej på er!

    Det är skönt att läsa hur allt faktiskt rullar på bra! Har han "bott in sig" lite på sjukhuset och förstår att han ska vara där länge? Förstår han vad som ska hända nästa vecka? Det är fantastisk att han håller sitt goda humör uppe även om jag förstår att det vacklar lite ibland! Det gör det hos alla barn, så det vore konstigt om inte han fick ett utbrott lite nu och då med tanke på vad han får stå ut med! Det är som ni skriver svårt att få kontakt med honom, men jag hoppas det ska bli bättre när de stora ingreppen är över och hans lilla kropp får börja om igen!

    Tänker som alltid på er och skickar dagligen upp en mängd bönder till den Gud jag tror på! Jag vet att Han har stor omsorg om Ludvig!

    Kram,
    Annika K

    SvaraRadera