måndag 21 september 2009

Sammanfattning av helgen







I lördags sov Ludvig till 8,30 och Nora till 8 så det var riktig sovmorgon. Svärfar kom hit vid 9,45 med mat som vi skulle ha på kvällen och då passade vi på att äta frukost.
Klockan 12 hade vi bestämt träff med Malin från Ludvigs gamla dagis att vi skulle träffa henne och hennes mamma nere på lekplatsen vid Hammars Park. Vi tog med oss grill, korv, bröd och givetvis det viktigaste, kaffe. Barnen lekte och det var inte så mycket folk när vi kom men efter ett tag så började det komma ganska många. Inte så konstigt med tanke på det underbara höstvädret. Inte skulle vi kunna tro att det var den 19 september, det kändes mer som augusti. Det var härliga timmar på lekplatsen och Ludvig o Malin hade skoj. Nora var med ett tag men hon var ganska grinig så hon hamnade i vagnen och tog en tupplur.
Hem igen och klockan var närmre fyra och klockan fem skulle mamma, pappa, svärmor och svärfar komma. Tur att det var färdig mat :-) Det var bara för mig att snabbt slänga ihop en chokladkaka till kaffet.
Under dagen hade vi upptäckt att Ludvig hade en lös tand till och vid middagen när han satt och hade ätit en morotsbit så var tanden borta. Oops men den kommer väl ut någon gång men vi struntar i att spara den :-) Gissa om oron kom hos honom, han ville inte gå på toaletten, ständiga frågan, smälter tanden i magen?
Kvällen gick bra med Ludvig och han kom inte i säng förrän närmre 21.
Söndagsmorgon, ingen kul morgon eller rättare sagt ingen kul dag alls. Det hade nog blivit för mycket för Ludvig, vilket humör...De sov visserligen till vid 8 men sen var det kört, han fick sådana vredesutbrott att när klockan var 11,30 var det rundgång i huvudet på oss. Vi packade in oss i bilen och körde hem till mamma och pappa för att Kristian skulle hjälpa dem med deras dator, de vill också ha Skype när Ludvig blir inlagd på sjukhuset så nu är det fixat med webkamera och program.
På eftermiddagen var vi inne hos grannarna, satt i trädgården och pratade lite.
Kvällen fortsatte där morgonen hade börjat, med massor av skrik, utbrott, kasta saker omkring sig, ja listan kan göras lång. Han lugnade sig inte förrän Nora hade gått o lagt sig och han satte sig i soffan och tittade på Disney.
När båda barnen hade lagt sig satte jag mig och började sortera alla fotona som jag hämtade i fredags.
Nu är det ny vecka, sista veckan innan sjukhus tiden och jag känner själv hur rastlösheten kryper i kroppen och ångesten jagar mig men nu får vi ta denna veckan som den kommer och försöka hitta på lite roliga saker. Båda barnen börjar bli snoriga och ändå har vi hållit oss undan det mesta och har bara varit utomhus när vi har träffat folk. Hoppas på att det håller sig till snoriga näsor.

4 kommentarer:

  1. Åh, det var mysiga timmar i solen och så roligt att se hur glada Malin och Ludvig är för varandra. Självkart överskuggar ändå sorgen i att Ludvig har drabbats av sjukdom glädjen över stunden. Men det är skönt att se vilken kämpe han är med mycket vilja och envishet - det kommer säkert att hjälpa honom att besegra sjukdomen. Malin är lite avundsjuk på att Ludvig lyckats tappa sin andra tand och drar och sliter i sin.

    Kram fr Karin

    SvaraRadera
  2. Ville bara önska er lycka till nästa vecka. Jag tänker mycket på er och vad ni går igenom. Ludvig är en så go och underbar påg. Kommer att följa er på bloggen. Ni är så starka både du och Chistian. Malin berättade idag att hon lekt med Ludvig i helgen. Det är så härligt att Ludvig och Malin fortfarande träffas./
    Många kramar till er alla från Lollo på Äpplet

    SvaraRadera
  3. Hej på er!
    Jag och barnen var idag och hälsade på Äpplet fsk. De berättade för oss den otroligt tråkiga nyheten om Ludvig. Den lilla glada och pliriga kille som verkligen gjorde ett avtryck hos hela vår familj. Vi önskar med hela vår själ och hjärtan att Ludvig blir hjälpt av transplantationen som kommer. Tänker på er.
    Kram från Petra och Fredrik, Oscar och Linnea Horneij

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Tänker hela tiden på vår älskade Lille Ludvig.
    Måtte han bli frisk egen.

    Kram från Liselott och Per-Åke till hela familjen

    SvaraRadera