söndag 14 februari 2010

Alla Hjärtans Dag

Vi har funderat och funderat på vad Ludvig har menat och han har pratat om det här tornet hela förmiddagen och blev ganska sur när han upptäckte att vi "bara" skulle åka hem till farmor och farfar.
I förmiddags kom Linda och Albin förbi på en fika. Vi tänkte att Ludvig säkert inte var så road över att träffa Albin utan Nora kunde leka med honom men det roliga var att även Ludvig var nyfiken på honom :-) Nora drog och slet i stackars lilla Albin, hon ville ju så väl och ville så gärna leka med honom. När blygheten försvann hos honom så gick det bra :-)

I eftermiddags var vi hemma hos farmor och farfar och åt middag, vilken lyx för oss att bli bjudna på middag två söndagar på rad. Förra helgen hos mina föräldrar och denna helgen hos Kristians.
Innan vi åkte så pratade jag med Ludvig om vattentornet och funderade lite på om det kunde vara det han menade. Han verkade nöjd när vi kom in på vattentornet så när vi körde hem till farmor och farfar så körde vi förbi vattentornet och arenan. Vi tog också en liten sväng inom Gamlegård och Ludvigs gamla dagis och kyrka. Han såg väldigt förvirrad ut från början men sen kom leendet och han sa, vi är på gamlegård och där är klockan. Jag tror där är en klocka för att här finns en kyrka, vem satte igång klockorna en gång, var det jag? Vad heter kyrkovaktmästaren, heter han Sven? Den gången när Ludvig satte igång klockorna så var det Sven som var vaktmästare. Sen sa han, ska vi åka nu för jag ska till en annan kyrka, jag ska gifta mig i Tygelsjö kyrkan :-) (inte idag då)
Vi hoppas att nästa gång när vi kör förbi så är där förhoppningsvis öppet så vi kan komma in på gården och titta. Måste också tillägga att han ville inte gå för nära klockan för han har fortfarande respekt för det höga ljudet.
Han minns fortfarande när han och fröken var ute och plockade nypon en sommardag på dagis och precis när de kom vid klockorna så startade dem och han blev ganska rädd. Han pratar fortfarande om det ibland.

Vi åt middag och till kaffet så blev Ludvig så ledsen för att vi inte skulle göra mer idag för det är ju faktiskt alla hjärtans dag och vi skulle till tornet, vattentornet och där. Är det inte den dagen imorgon också frågar han och när jag säger nej så blev han nästan hysteriskt ledsen så vi har kommit överens om att det är alla hjärtan imorgon också och när Kristian kommer hem från jobb ska vi köra bort till Arenan och titta medan det fortfarande är ljust.
Vem bryr sig om vilken dag man firar de olika sakerna?

Karin, det var ett smart drag från Malin. Tror säkert att de kan komma på vilket torn han menar om de får leka :-)
Vi har inget speciellt inbokat nästa helg så jag skickar ett mejl i veckan eller så hörs vi närmre helgen.

Glömde ju att berätta att igår när vi var ute och hämtade tidningen så var där ett block med teckningar till Ludvig och Nora från alla barnen på Trollsländan. Tack så mycket säger vi.

Ha en fortsatt skön söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar