lördag 27 februari 2010

Ändrade planer

Idag hade vi mycket på schemat och Ludvig var överlycklig för att få komma ut och åka bil. Tyvärr fick vi ändra på alla planer eftersom det var min tur att bli dålig inatt, om det har med stress och oro eller om det är magsjuka, det får tiden utvisa.

Ludvig har varit fruktansvärt rastlös och haft ett hemskt humör men det är väl fullt förståeligt med tanke på att han skulle få komma ut men nu fick stanna hemma istället. Ludvig kräktes också en gång i morse så därför vågade inte Kristian åka iväg med barnen. Tror bara att Ludvig reagerade på sina tabletter och att han hade skrikit ganska mycket på morgonen och då bildas det mängder av slem och på något sätt måste han ju göra sig av med det.

Idag har han pratat mycket om sina glasögon, att vi behöver åka till Synoptik och göra vid dem och det är svårt nu att få han att det dröjer innan han får komma dit.

Pratade med psykologen igår, hon läste upp vad hon hade skrivit i intyget till skolan. Då passade jag på att ta upp det här med hans humör, att det dåliga humöret har börjat komma tillbaks. Hennes teori är att han börjar komma tillbaks, minnas allt det som var innan, kommer ihåg vad han har fått göra innan, vad han har kunnat göra innan och så ser han Nora som då kan så mycket mer och att hon får åka iväg och då blir det att humöret drabbas. Det ligger säkert mycket i det. Hon sa att hans huvud är ju fortfarande friskt, det är andra funktioner som har försvunnit. Det hade kanske varit lättare för honom om en del av intellektet också hade försvunnet. Nu gäller det att hitta en balans, att han får utvecklas och göra de saker som man gör i hans ålder. Nu ska vi till Hab på onsdag och då ska vi se vad de har som kan hjälpa oss och sen pratade psykologen att om han får diagnos CVI så kommer det att behövas speciell dator och tv som han ska ha i skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar