lördag 20 februari 2010

Strömavbrott

Inatt klockan tre vaknade jag av att det pep i telefonen, så som det låter när där inte är ström till den. Jag såg också att Ludvigs lampa var släckt så det var bara att gå upp och se om det var strömavbrott. Jag skickade ner Kristian för att hämta stora ficklampan och så kollade han ut och hela gatan var släckt.

Ludvig sov som en stock hela natten, det var länge sen sist som han sov själv i sin säng och en hel natt.

Jag ringde till Eon för att höra om strömavbrottet och varje gång jag ringde så sa de att de beräknade att det skulle vara klart om ca en timme. Klockan 14.40 kom strömmen tillbaks.

Tänk så hjälplös man är utan el, inget kaffe, ingen tv, ingen dator, ingen telefon, ingen ren disk. Listan kan göras lång men ni förstår säkert utan att jag rabblar upp allt :-)
Det jobbiga idag är att täckningen på mobilerna har också varit utslagna och är fortfarande men när jag gick utanför huset kunde jag ringa.
Jag ringde efter kaffe :-)
Pappa kom vid elva med en termos kaffe och det var grymt gott. Vi är vana vid att sätta på kaffet direkt på morgonen.

Kristian fick köra iväg och handla köpemat till lunch och strax därefter fick vi besök.
Det var Malin, Ludvigs kompis från gamla dagiset som kom och hälsade på med sin mamma.
Idag kändes det som om det gick ännu lite lättare för barnen att leka. Nora drog ganska bra i Malin för att de skulle leka men Ludvig kämpade på och hängde med i vissa lekar. Kändes i varje fall som alla var nöjda.

Nu kommer snart mamma och pappa, de räddande änglarna med mat till oss. Vi visste ju inte när strömmen skulle komma tillbaks så de erbjöd sig att köra och köpa Kina mat till oss :-)

Ha en trevlig lördagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar