söndag 7 februari 2010

Söndag med feber, semesterplanering och middag hos mormor&morfar

Noras feber höll i sig även under natten och har sen fortsatt under dagen. Den känns envis och svår att får ner. Den har inte legat under 39 grader utan mer åt 40 sträcket hela dagen trots både alvedon och Ipren. Vi får se hur det är imorgon, det är konstigt att det bara är feber och inget snor eller något annat. Vi har haft det så någon gång innan men då har den försvunnet efter ett dygn. Hon har sällan blivit förkyld så vi hoppas på att det är Ludvigs förkylningsvirus som har satt sig som feber på Nora.

Idag har vi fortsatt vår semesterplanering och nu är även stuga bokad till Legoland. Tre nätter har vi bokat och så biljetter till Legoland två dagar och en dag till den djurpark. Ska bli riktigt spännande att åka dit, där har man ju inte varit sen man själv var liten. Kristian har aldrig varit där så... Barnen har lyx, vi lyckades få med oss både mormor&morfar och farmor&farfar dit.

Igår var jag på koncerten, det var riktigt skönt att komma hemifrån några timmar och den var bra. Vilken röst Brolle har, det var grymt. Lite skillnad på volymen, det var väldigt högt ljud och vi har aldrig någon musik på här hemma längre eftersom det blir för mycket audiotiva intryck för Ludvig.
När vi skulle köra hem passade jag på att fråga om mamma och pappa bjöd på söndagsmiddag så där har vi tillbringat eftermiddagen idag. Riktigt mysigt att komma från huset några timmar och barnen trivdes precis som vanligt. Synd bara att Nora inte riktigt orkade busa lika mycket som vanligt men lite kunde hon :-)
Hon somnade en timme hos dem och då frågade Ludvig var Nora var och när vi sa att hon sov blev han ganska sur för han trodde att hon skulle få sova där hela natten. Det är ju hans sak tänker han säkert. Det är ett bra tag sen nu som han sov där och lilla skrutt Nora har aldrig sovit hos dem.

När vi satt och åt middag så sa Ludvig, ska vi hem sen? Ja det ska vi, då frågar han, ska vi inte ha någonting med oss hem? Vi satt väldigt frågande och försökte klura ut vad han menade.
Till kaffet kom det igen, ska vi inte ha någonting med oss hem? Hmmm, vad skulle det vara? Till slut kommer han på hur han ska säga eller vad han menar. Ska vi inte ha min stol med oss hem? Aha, då var jag med. Mormor och morfar hade varit och köpt en ny stol till Ludvig idag så att han skulle kunna sitta bra vid bordet och det är en likadan stol som vi har här hemma.
Tänk så lång tid det tar för honom att komma på hur han ska formulera sig och uttrycka sig. Han har kommit långt på vägen men vissa saker försvinner fortfarande men det är skönt att han mer och mer kan kommunicera, det blir så mycket lättare för oss och mindre frustrerande för honom.

Imorgon får Kristian vara hemma med Vab för Nora, hon behöver mycket värme och omvårdnad när hon har feber så det känns som en omöjlighet att jag skulle klara de båda själv imorgon.

Nu är det dags att portionera ut Ludvigs mediciner och sen ska han ner i säng och vi ska sätta oss i soffan och se en film.

1 kommentar:

  1. Trist med feber ju! Hoppas att det snart ska vara över och att Ludvig slipper.

    Vad roligt att ni har Legoland framför er! Det är min absoluta favoritnöjespark! Det är jättekul med legot förstås men också ett bra utbud på åk och attraktioner!

    Kram fr Karin

    SvaraRadera