måndag 15 februari 2010

Var tog denna måndagen vägen??

Barnen vaknade redan vid sju idag så det var bara att stiga upp och se glad ut. Fördelen med att de vaknar tidigt är att Ludvig får sina tabletter tidigare och vi kan äta frukost tidigare :-) Har hört att man ska ta fram det positiva i allting och det blir lättare då också.

L skulle inte komma förrän vid tio idag eftersom hon skulle på möte innan dess så medan barnen satt och tittade på film innan frukost passade jag på att duscha, göra vid mig, ta en maskin tvätt och dammsuga. Efter frukost fick barnen kläder på sig och de ringde från dagvården i Lund och sa att vi skulle vara på Spirometrin klockan två. Försäkringskassan ringde som jag skrev i förra inlägget. När L kom så passade jag på att ringa kuratorn som inte var på plats, psykologen som jag fick pratat med, specialpedagog som inte heller var på plats. De som jag inte fick tag på idag hoppas jag komma i kontakt med imorgon :-)

Sen var det dags att fixa lunch för att vi skulle hinna äta innan det var dags att åka till Lund. Idag hade vi sådan tur att morfar kunde köra oss till Lund och farmor kunde passa Nora.

Vi kom till Lund precis lagom till två och detta test görs på blocket och med tanke på Ludvigs immunförsvar så känns det inte så bra att gå in där så istället gick vi igenom hela barnkliniken, det är ett under att man hittar i alla gångar där, det ser ju likadant ut överallt :-)

Precis som vi misstänkte så fungerade det inte att göra spirometrin denna gången heller. Vi hade ändå tränat att blåsa i munstycket hemma men där så får man inte hålla i munstycket utan det sitter på en maskin. Sköterskan sa också att han är på gränsen för kort för att resultatet ska bli rättvist och oftast görs inte dessa tester förrän barnen är sju-åtta år så Ludvig är för liten.

Vi gick upp på dagvården och berättade att det inte funkade och så fick vi göra som i fredags. De tog syretillsättningen i vilande tillstånd och sen så fick vi springa i korridoren och så tog de det på nytt. Det var lite sämre än i fredags men ändå inte så dåligt att man måste göra något akut. Om två veckor ska vi tillbaks och testa på nytt och skulle resultatet bli väldigt dåligt så får de göra en lungröntgen när han är sövd.

Halv fyra var vi klara och morfar körde oss hem, hemma igen så var det dags att laga middag och helt plötsligt så har denna dagen försvunnet.
Dagen går fort när det är en massa samtal som man måste ringa och sen när man måste ge sig av mitt i alltihopa så försvinner där en del timmar där också. Jaja jag behöver inte oroa mig, det kommer snart en ny dag igen :-)

En rolig sak idag var att uppe på dagvården träffade vi en flicka som har varit inlagd från och till under tiden vi var där. Jag frågade Ludvig om han kände igen S och han tittade lite förläget på henne och drog lite på smilbanden så visst kände han igen henne. När jag och Ludvig då sprang där i korridorerna så ville hon också vara med och det slutade med att Ludvig satt på stolen och jag, S och hennes mamma sprang fram och tillbaks i korridoren :-)
S sökte mycket kontakt och busade och kittlades och Ludvig tittade på och log för att sen också börja så personalen blev ganska glada när de såg en glad och busig Ludvig.

Nu ska jag portionera ut Ludvigs mediciner innan jag ger mig ut och gå en kvällspromenad med grannen. Det ska bli skönt att få frisk luft och hämta ny energi.

Godnatt alla!

1 kommentar:

  1. Nä, ni verkar minsann inte ha några sysselsättningsproblem!!

    Hoppas att allt har varit bra idag och att ni kanske har blivit bjudna på fastlagsbullar... Vi fick av chefen, och sen bjöd jag på vaniljhjärtan till efterrätt idag för att fira Julia som hade namnsdag idag. Nu hade det varit bra med lite fasta...

    Kram fr Karin

    SvaraRadera