onsdag 10 februari 2010

Första dagen med familjestödjaren

Idag kom familjestödjaren klockan åtta, vi kan kalla henne L så slipper jag skriva ut familjestödjaren varje gång :-)
En familjestödjare kan användas till olika saker men som L berättade så var det ofta i familjer där barnen fortfarande inte hade börjat dagis. Det kan vara av olika anledningar som de behövs och som jag har tolkat det så är det ofta i lite "problem" familjer så det känns lite konstigt att ha blivit beviljat det men det kändes bra idag. I vår familj är det inte för problemen som hon kommer utan mycket för att kunna hjälpa till att ge uppmärksamhet till det barnet som inte jag kan ge till just vid det tillfället.
Idag så vaknade barnen vid sju så de var påklädda när L kom och då åt vi frukost och sen lekte barnen lite och L var med. Behöver jag berätta vem som tog mest uppmärksamhet direkt? Det var lilla loppan Nora, hon verkligen skriker efter uppmärksamhet just nu.
Vid tio tog vi på oss och gick ut till lekplatsen men som jag längtar till all den här snön är borta. Tänk så lättare allting blir, det blir framför allt lättare för Ludvig att vara ute. Just nu har han det kämpigt att gå i drivorna och halkar på isfläckar som han inte ser och snubblar över snön på lekplatsen.
Vi var ute i 40 minuter och sen tyckte Ludvig att det räckte, då var kinderna bra röda :-)

Jag ringde till hemvården igår för att höra om de hade hört något om att de skulle komma och ta prover på Ludvig denna veckan men läkaren hade nog glömt informera dem.
Jag ringde till dagvården idag för att höra om när han skulle lämna prover och få sin vaccination och de ringde tillbaks i eftermiddag och sa att på fredag skulle vi komma till Lund.
Konstigt, läkaren sa att hemvården skulle kunna komma hem och ta proverna och ge vaccinationen så sköterskan skulle höra med dem om de kan komma på fredag.
Vi håller våra tummar att vi slipper köra till Lund.
Nu gör det inte så jättemycket om vi skulle behöva göra det för nu kan L ha Nora medan jag kör med Ludvig om det är på förmiddagen. Nu ska vi bara ordna så vi kan låna en bil eller så får Kristian ta bussen till jobb de dagar vi ska iväg.

Fick även en remiss till Habiliteringen den 3 mars. Då ska vi ha möte med kurator och psykolog, två nya personer som ska jobba med Ludvig men det ska bli spännande att se hur de kan hjälpa oss.

Nu ska jag snart ut och gå en kvällspromenad med grannen, gäller nog att ta på sig ordentligt med kläder för jag tycker temperaturen sjunker bra igen. När ska det bli vår???

Ha en trevlig kväll!

4 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag jobbar inte torsdagar och fredagar. Krisar det så får ni gärna låna min bil - inga problem.
    Ha det gott alla fyra
    Mittskepp 15

    SvaraRadera
  2. Oj glömde att jag arbetar nästa torsdag, men annars är det ok. Hela vecka 8 är jag hemma.
    Mittskepp 15

    SvaraRadera
  3. Vad skönt med lite hjälp! Du kommer nog snart över det konstiga med att vara beviljad och passar på att njuta av möjligheten att dela lite på barnen och kanske pusta lite själv. Och prata några vuxna meningar ibland...

    Ja - kom vår! Ju förr desto bättre!

    Kram fr Karin

    SvaraRadera
  4. Hej vännen!

    Nu har jag fått uppdatera mig igen! Vi har varit sjuka alla 4 i en hel vecka, så det har varit fullt upp med att orka med dagarna! Det är en sak om bara en är sjuk, men när man själv har feber och är vrålförkyld är det inte så lätt att orka med barnens gnäll för att de mår precis lika dåligt! På söndag ska vi ha middag här hemma för min pappa som fyller 65 den dagen, så jag hoppas vi är friska till dess! Känns inte lovande just nu!

    Förstår inte varför man alltid ska ha så mycket bry med FSK! Efter mitt missfall är jag sjukskriven för depression. I förra veckan fick jag ett brev från dem där jag kallas till möte för att se hur jag kan komma tillbaka till arbetslivet efter sjukskrivningen. Jag är ju fortfarande mammaledig med min son och har ingen ambition att börja arbeta nu! Vi har sökt plats på dagis för honom i augusti, men då bara 15 timmar i veckan eftersom vi inte vill ha dem på dagis varje dag, hela dagarna! Det har FSK svårt att förstå eftersom jag då förlorar mitt SGI. Det är vi väl medvetna om, men det är så här vi vill ha det när barnen är små! Så trist att behöva förklara sig flera gånger om året!

    Det gläder mig att läsa om hur du kommer ut lite på egen hand, vare sig det handlar om en promenad eller en konsert! Man behöver egen tid för att samla krafter och orka med!
    Stor kram,
    Annika K

    SvaraRadera