måndag 1 februari 2010

Första dagen avklarad

Idag började då Kristian att jobba och oron var väl ganska stor över hur det skulle gå, dels för hans del eftersom han har varit hemma i sju månader och dels för mig som skulle klara barnen själv. Det gick över förväntan, barnen har varit relativt lugna. Så här såg vår dag ut :-)

7.45 barnen vaknade
8.00 Ludvig fick sina tabletter, därefter lite lek och lite film
9.00 Frukost framför Pippi på de sju haven.
9.30 Ludvig fick sina kläder och fick nästan på sig allt själv, därefter lek och bus på ovanvåningen och jag hann med lite telefonsamtal med jobb och psykolog.
11.00 Fruktstund och sen bad Ludvig om att få se film, Musses Klubbhus. Såg en stund sen var det lek under trappan.
12.30 Lunch och därefter lek
13.30 Bakade cupcakes med grön frosting som Kristian ska ha med sig till jobb
14.00 Ludvig fick tablett och barnen fikade med vars en chokladboll som vi gjorde igår
14.30 Lek och stök under trappan och sen däruppe.
15.00 Film, Kalle Blomkvist men det varade inte så länge, rastlösa
15.25 Pappa kom hem så då fick han ta över :-)
16.00 Kristian och barnen gick ut en liten stund i trädgården medan jag satte Män som hatar kvinnor i öronen och tog en promenad för att hämta ny energi inför morgondagen :-)
17.30 Middag

Så som ni ser så försvann även denna dagen, fort dessutom :-)
Ludvig fick två små utbrott och ett lite större idag. De små gick snabbt över, det var för att han inte hittade rätt saker till legot samt att i paketet med flygplanet där fanns faktiskt inga väskor som man ska stoppa in i bagageutrymmet och Ludvig är som han är och kan verkligen inte stoppa in något annat än det som det ska vara :-) Jag försökte ge honom någon kloss men se det gick inte, det var ingen väska. Det andra var för att jag inte fattade att han var tvungen att ha en pall till trucken, för visst mamma man ska ha pall, heter det inte pall?? Jag var tvungen att ringa till Kristian för att höra vad han menade och mycket riktigt där var en pall som tillhörde, till trucken för bagaget till flygplanet.
Det stora utbrottet var när vi var här nere och Nora behövdes bytas på, då frågade jag om han skulle följa med upp men det skulle han absolut inte. Så vi gick upp och han blev helt förtvivlad över att ha blivit lämnad ensam och skrek och grät av ilska. Jag bytte så snabbt som möjligt på Nora men inte tillräckligt snabbt utan hans utbrott hade växt till sig. Det var svårt att bryta när vi väl kom ner för då började velandet, att gå upp, att stanna nere, han var trött, han ville inte göra något, han ville göra något osv. Jag avledde det genom att visa att vi skulle baka så efter fem minuters övertalan så funkade det.
Är farligt bara att baka varje dag, trots att barnen gillar att vara med men vi kan inte äta allt vi bakar så därför får vi skicka med lite till Kristians jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar