måndag 17 maj 2010

Att man aldrig lär sig att barn lyssnar på allt man säger, sen får man allt äta upp det...

Nora är grym på att lyssna och ta till sig vad vi säger, då det som hon inte ska lyssna till. Tänk om hon varit lika duktig på att lyssna när vi säger att hon ska äta upp sin mat, städa undan på rummet eller att hon inte får slå på Ludvig.
Idag har vi fått ta del av det vi brukar säga här hemma. Allt kom vid middagsbordet :-)

Jag och Kristian satt och pratade om nya grillen och så kom vi fram till att den är så stor så att nästan Nora får plats i den. Så Kristian säger på skoj, ja Nora på grillen med ett äpple i munnen. Nora tittar på honom och säger, nä lite knasig inte äpple potatis... Ja vi åt potatis och inte äpple...
Knasig är ett ord hon använder ofta men det låter som tossig :-)

Sen satt jag och sa till henne att man måste äta allt på tallriken och inte bara sylten (lingon), då säger hon, du har så mycket skit för dej. Hmm, undrar om vi har sagt det många gånger till henne??

När vi gick hem från dagis idag så började hon sjunga på Manboy,manboy. Undrar vilken av fröknarna som har den som favorit och sjunger den på sångstunderna. Inte är det här hemma hon har hört den :-)
Kan ju vara någon av de stora barnen som sjunger den, det är roligt att höra henne ta ton här hemma och inte bara, han är inte farlig...(björnen sover)

Ha en skön måndag!


1 kommentar:

  1. Frida sjunger Manboy dagarna igenom (gissa om hon snappat upp det från sin storasyster som fö är kär i Erik Saade:-) och hon brukar berätta att "såhär sjunger Lowa manboy, och så här sjunger Nora manboy osv. Så jag gissar att den är "het" på dagis bland små tjejerna just nu :-)

    Hälsningar Jenny W

    SvaraRadera