söndag 9 maj 2010

Var tog våren vägen???

Natten var riktigt dryg, hade nästan precis slumrat till när Nora började gny så det var bara att gå in till henne och försöka få henne till att somna. När hon väl hade kommit till ro då var det dags för nästa barn att vakna så han och Kristian gick och la sig på soffan. Lagom till att de hade somnat så vaknade Nora igen så då tog jag henne med mig in till min säng. Hon har sovit oroligt inatt men febern var nästan helt borta under natten och morgonen men tyvärr så kom den här nu på eftermiddagen igen.

Jag undrar så var vår och sommar tar vägen, är det konstigt att vi inte blir av med alla bakterier och förkylningar när vädret skiftar så, det ska väl ändå vara mer än 6-7 grader i nästan mitten av maj. Jag vill ha vår, sol och värme, mår så mycket bättre då. Vill börja göra saker i trädgården, går ju inte att sätta ut blommorna ännu, de fryser ju under nätterna.

Jag och Ludvig körde till Mobilia och fixade till hans glasögon efter fallet i fredags och optikern berömde hans glasögon, hon trodde inte de var köpta där för sådana bågar har de inte längre. Hon sa att det var bland de bästa bågarna man kunde ha, så tåliga och så snygga. Synd då att hans nya glasögon kommer i denna veckan :-)
Vi mötte morfar på Mobilia och så gick vi en liten sväng och när vi kom in på Malmborgs kom Ludvigs minne tillbaka, aporna som han var så rädd för innan och isbjörnarna som han gillade. Det är härligt att se minnen som kommer tillbaka, bra som dåliga.

Efter lunchen så kom mormor, morfar, Patrik och mormors kusin Hjördis hit och så körde vi till Trelleborg och tittade på vänners nyöppnade blomsterhandel. Ludvig var helnöjd över att få åka bil och att komma hemifrån. På vägen hem ringde vi till Kristian och Nora som hade stannat hemma så satte de på kaffe och så fikade vi allihopa när vi kom hem. Ludvig var helt uppe i varv efter att vi hade haft besök och var helt med på vem som hade varit här. Det är så underbart att höra hans skratt och se honom så glad.
En helnöjd Ludvig har vi här hemma idag. Tänk så lätt vi kan få han nöjd bara vi är lyhörda och har lite tålamod.
Nu väntar pizza till kvällsmat och sen blir det nog en tidig kväll för oss alla.

Ha en skön söndagskväll!

3 kommentarer:

  1. Vad skönt att läsa om en helnöjd Ludvig =)! Joel har också varit livrädd för aporna. Ett tag kunde vi inte gå in på Malmborgs utan att han grät hysteriskt...

    SvaraRadera
  2. Hoppas att febern håller sig i schack och särskilt att Ludvig slipper! Roligt att höra att allt går framåt för honom intellektuellt.

    Kramar fr Karin

    SvaraRadera
  3. Läser här med jämna mellanrum även om jag sällan kommenterar. Vad skönt och läsa om framstegen hos Ludvig! Men ack vad det sved i hjärtat det med kompisar:(
    Dock är han inte bortglömd av kompisarna! Maya satt och rabblade födelsedagar häromdagen och det lät: i februari fyller mamma år, i juni fyller pappa år, i juli fyller Frida år, i augusti fyller Ludvig år (gör han det undrar jag??) och sen i september fyller jag år! Sen i morse gjorde hon en lista på några dagis kompisars namn, en 6-7 stycken, och så skulle hon sätta ett X efter namnet när de hade varit hemma hos henne och lekt, och där stod Ludvig med på den listan! Hoppas Nora kryar på sig snabbt och att Ludvig slipper fler dumma bakterier! (Frida är också hemma med feber). Hälsningar Jenny

    SvaraRadera