måndag 10 maj 2010

Ny vecka, nya utmaningar

Det blev nog för mycket intryck för Ludvig igår för han kunde inte somna igår kväll utan han fick gå och lägga sig i min säng och sen i förmiddags så var han på ett hemskt humör. Där var inget som passade, han var trött när han skulle tvätta händerna efter toalettbesök, han ville inte ha skjortan på sig men inte heller tröjan, han ville inte äta frukost osv. När det sen visade sig att Kristian och Nora skulle köra iväg en sväng så bröt värsta utbrottet ut. Det varade nog i 20 minuter och det var inte kul. Han skrek, drog sig i armarna, slog sig i huvudet och bara tjatade om samma sak hela tiden. Det gick inte att bryta med något, försökte med att ta med honom till balkongen och visa utsikten, att sätta honom i kojan och att förklara vad vi skulle göra men det bara fortsatte hela tiden.
Till slut gick vi ner och fixade lite frukt och efter ett tag gav han med sig men då var han också helt slut och ögonen stod helt stilla.

Specialpedagogen P från förskolan skulle komma strax efter tio och han hade precis lugnat ner sig innan hon ringde på dörren. Det fungerade helt okej när hon var här, de pratade och tittade på lite saker som hon hade med sig. Nora och Kristian kom hem efter deras lilla utflykt och när Nora kom upp på Ludvigs rum så blev P imponerad av Noras sätt mot Ludvig. Hon gick fram till honom och tog på hans arm och satte sig i huvudhöjd på honom och sa hej. Vi har aldrig själv tänkt på hur hon gör mot Ludvig så det var kul att höra någon utifrån som såg det. Här har det bara blivit en vana hur vi pratar med Ludvig.

Vi åt lunch och var ute i trädgården en stund och sen körde vi iväg för att titta på nya möbler till trädäcket och en ny grill. Så nu är den nya grillen beställd, de sa att den var så populär att de hinner inte få in den förrän den tar slut igen men de skulle få in 20 st i denna veckan.

Imorgon är det dags för datateket och vi får ta Nora med oss eftersom hon fortfarande har lite feber. Hon klagar på sitt öra så kanske det kan vara en öroninflammation. Har hon feber imorgon också så får vi ringa och få en tid till vårdcentralen.

Ha en skön kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar