onsdag 5 maj 2010

Besök av psykolog

Bägge barnen vaknade tidigt idag så innan vi lämnade Nora på dagis så hade jag hunnit med att vika en maskin tvätt, tömma diskmaskinen, sätta på en ny maskin tvätt, duschat o sminkat mig, fixat frukost och bägge barnen påklädda.

Ludvig frågade flera gånger om vad vi skulle göra idag och han var helt uppspelt över att psykolog D skulle komma hit. Han var helt med på vem han skulle träffa, hans ständiga fråga idag var om både pojkar o flickor kan heta D eftersom vi har en manlig läkare som heter det och en kvinnlig psykolog som heter så :-)

När hon kom så gick vi ut i trädgården och lekte och det var så skönt att höra vad hon hade att säga om Ludvig. Hon såg sidor hos honom som hon såg när hon först träffade honom i juni förra året. Sidor som varit borta under en lång tid, hon såg buset i honom, skrattet som kommit tillbaka, en mer säkerhet i sig själv. Samtidigt såg hon att han blir fort trött, tappar tråden ganska ofta när han pratat. Han har mycket att bearbeta och eftersom hjärnan snabbt blir trött och tankarna avbryts hela tiden så tar allt mycket längre tid. Det är därför han ställer samma fråga så många gånger, hans hjärna har tagit en paus direkt efter en fråga och sen kommer han på att ja just det, jag skulle ju fråga och så frågar han igen. Stackars lilla hjärna som är så fullmatad av allt och alla intryck.
Nu har vi bokat in ett möte i veckan fram till det är dags att testa om honom i slutet av maj.

Ludvig är trygg med D, då vet han att det inte ska göra ont :-) Det är den ständiga frågan, ska det göra ont idag?
Imorgon har vi inget inbokat, får se vad det blir för väder och sen bestämma utefter det vad vi ska göra.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Bella och en annan flicka ska rida vid ett tiden imorgon. Kanske Ludvig hade tyckt det var skoj att hälsa på hästarna? Bara ett förslag... :)

    Kram
    Marie.

    SvaraRadera
  2. Madde!
    Har inte mycket att tillföra, men tänker mycket på er.
    Kram till er fyra.
    Marianne

    SvaraRadera