onsdag 31 mars 2010

Kvar på barnkliniken

Nora hade svårt att sova själv inatt så det slutade med att hon fick sova i pappas säng. Mycket prat från hennes sida om att Ludvig har hamnat på sjukhus igen, det är inte så lätt för henne heller.

Morbror Patrik kom hit vid halv nio med frukost och sen packade jag ihop lite saker, lämnade in Nora till våra underbara grannar som ställer upp och tar Nora om de har möjlighet.
Kom till sjukhuset strax innan 11 och då hade ronden varit där.
Hans CRP hade gått upp från 31 igår till 140 idag, inte så jättebra. De såg virus eller bakterier i blodet så vid två kom de och tog fler odlingar på blodet. De hade varit i kontakt med Lund och fått svar att de ger honom rätt antibiotika och så fick de reda på vilka prover som skulle tas.
Lunchen som serverades var en seg köttfärsbiff, potatis och en paprika/grönsakssås och det såg inte aptitligt ut och smakade inte så jättebra heller.
Ludvig ville absolut inte sitta i lunchrummet för han började direkt med att han var varm, kall, det var inte bra för magen osv. Vi tog maten med oss in på rummet och han fick en bit kött som han tuggade på i tio minuter innan han fick spotta ut det.
Det var bara att ringa ängeln igen, tur att morbror är ledig denna veckan :-) Han kom som ett skott med mat från McDonalds och för varje tugga Ludvig tog så sa han mmmmmm, så om han så ska leva på skräpmat under denna tid han är här så ska han få det, bara han äter.

Jag låg och slumrade till vid fem tiden i Ludvigs säng medan han tittade på Musses Klubbhus, då knackade på dörren och in kommer Ludvigs favoritdoktor, busdoktorn, huvuddoktorn (kärt barn har många namn eller), neurologen. Han bad om ursäkt att han störde i den sköna vilan :-)
Vi pratade lite om Ludvigs sjukdom och spasmerna i benen som han visade när vi var i Lund senast. Som han sa, vi får hålla tummarna ett halvår till, att sjukdomen stoppar här och alla små framsteg ser vi positivt medan bakslagen de är inte så bra.
Vi pratade också om detta som Ludvig har drabbats av nu, han sa att de måste ta reda på var den bakteriella infektionen kommer ifrån, det är jätteviktigt.
När han sen hade gått så sa Ludvig, vem var det? Vem var pojken som hälsade på, visst var det huvuddoktorn och sken som en sol.

Till kvällsmat var det stekt falukorv och potatismos. Vi la upp mat och gick sen in på rummet och han smakade på maten. Helt hysteriskt skrek han, det är starkt, starkt på tungan. Jag smakade på korven och det stämde, den var stark för att vara falukorv och potatismoset var som om de hade tappat vitpepparburken i den. Han tog en klunk mjölk och frågade, vad var det för mjölk? Mycket riktigt, det var inte den mjölk som vi har hemma för här har de lättmjölk och det är inte hans favorit.
Vi ringde på klockan och sa som det var, Ludvig kan inte äta maten eftersom det sticker på tungan för det var för starkt så han fick yoghurt och macka istället och ett glas standardmjölk.

Jag körde hem och hämtade Nora hos mormor och morfar, Kristian hade lämnat henne där innan han körde till oss.
Han och Nora har varit på 2,5 års kontroll på BVC idag och det hade gått bra.

Det har varit mycket för Nora idag så hon somnade ganska snabbt här och innan hon la sig så sa hon, jag också sjuk, jag också doktorn. Undrar vad som rör sig i hennes huvud. Arg är hon i varje fall, riktigt arg ofta.
Idag var hon först hos grannen, pappa hämtade där, lagade lunch, åkte till BVC, åkte hem, lekte, lagade kvällsmat, åkte till mormor och sen hämtade jag. Inte konstigt att det blir snurrigt för henne.
Vi som äntligen hade börjat komma in i vanliga rutiner och nu känns det nästan som vi är tillbaka på ruta ett. Inte riktigt men ändå...

Förhoppningsvis kan vi få permission och bara komma in tre gånger per dygn när han ska ha sin medicin men han skulle i varje fall stanna ett par dygn nu.
Jag frågade om inte hemvården kunde komma och ge honom medicinen för den bilen ser vi köra här flera gånger om dagen. De kommer inte till barn, det är bara vuxna och gamla som de åker till. Tråkigt för Ludvig är så pigg och rastlös nu på sjukhuset.

1 kommentar:

  1. Eftersom CRP nu är så högt så är det tydligen bakterier. Ibland är det faktiskt bättre eftersom man då kan behandla.

    Så stelbent med hemsjukvården - nog skulle de väl kunna fixa detta.
    Jag vet dessutom att hembesök visst görs till barn,åtminstone i Vellinge.
    Kram
    Marianne

    SvaraRadera