onsdag 31 mars 2010

Stora skillnader mellan Malmö och Lund

Vilka enorma skillnader det är mellan barnkliniken i Malmö och i Lund.
Om vi börjar med rummen (då jämför jag med den avdelning i Lund där Ludvig låg, kan ju vara annorlunda på andra avd.) här är det ett rum på max 9 kvm där de har satt in en säng, ett klädskåp, en vask, ett litet bord, två stolar och en viksäng till föräldrarna. Delar dusch och toalett med de andra, både barn och vuxna. I Lund hade vi ett ganska stort rum med en liten hall, stor toalett med dusch, en soffa som föräldern sov i, en stor modern sjukhussäng, en garderob, ett litet skåp, bord, två stolar, en fåtölj som var grymt skön att vila i. I Malmö måste man kvittera ut nyckeln till garderoben, fjärrkontrollen till tv:n.

Går vi vidare till matsalen, i Malmö är där en som portionerar ut maten till patienterna, finns bara vatten och mjölk. I Lund tog man själv upp mat till barnen, fanns saft, mjölk och bubbelvatten, kaffemaskin där man kunde ta kaffe. Här finns också kaffe som står i en termos och kostar 2 kr.

Vi blev riktigt bortskämda i Lund där allt var så mycket bättre. Kanske mindre stölder i Lund så att de kan fortsätta ha det så. Vet inte varför men...överallt ska det ju sparas pengar.
Fördelen med Malmö, det är mycket närmre och vi kan träffa de huvudansvariga läkarna och kurator som har varit med från början med Ludvigs sjukdom. Sköterskorna och läkarna är också trevliga och bra här och de får rådgöra med Lund om de behöver så vi ska inte bara klaga :-)

Kristian var snäll och tog natten igen, jag vet inte om min rygg hade klarat av att sova i den mjuka viksängen som finns på rummet. Hade jag väl kommit ner hade risken varit att jag inte kommit upp igen, min rygg är ganska sliten. Skulle nog behöva träna den mer eller det kanske är magmusklerna som ska tränas för att ryggen ska må bra :-)


2 kommentarer:

  1. Hoppas att det bara blir ett kort besök här i Malmö. Undrar om det inte är så att de satsar på högre komfort för dem som ska stanna länge på sjukhuset, som ni gjorde i Lund. Men maten... det är så himla viktigt att den är bra! Vi håller tummarna för att värdena snart ska peka på rätt håll och att Ludvig får komma hem till Tygelsjö.

    Kram från Karin

    SvaraRadera
  2. Ja Malmö förnekar sig aldrig. Blir jag förvånad? Neeeej, absolut inte.
    Hoppas på goda nyheter från din blogg. Kram
    Marianne

    SvaraRadera