måndag 15 mars 2010

Leva med tvång

Det kan inte vara lätt när det finns ett tvång i en liten eller stor kropp. Att kroppen eller huvudet säger att man måste göra på ett visst sätt.
Ludvig har det så till viss del, görs det inte på "hans" sätt så skapas det konflikter inom honom som då kan utlösa ett stort utbrott.
Exempel på detta är:
När vi tar på kläderna på morgonen så måste det tas på i rätt ordning, byxorna måste på innan man tar på tröjan.
Äter vi inte frukost där vi brukar, då måste kläderna på innan vi äter och det kan bli konflikt om vi byter matplats.
Tabletterna tas på morgonen i soffan framför tv:n och på kvällen innan han ska sova så tas de i sängen. Igår tänkte vi att han kunde få sina tabletter nere i soffan till fotbollen men det var bara som vi tänkte för tabletterna ska tas där uppe i sängen så det blev en konflikt som då tog femton minuter att lösa och innan han fick i sig tabletterna.
Detta är bara några exempel, det finns massor av saker. Tror detta är ganska vanligt om man har syntolkningssvårigheter.

Har han fått något för sig då måste det göras och i rätt ordning, det är inte alltid lätt att vara mamma och pappa då. Att försöka komma på vad som är rätt för Ludvig.

Så vårt motto här hemma är STRUKTUR, och det mönstret ska helst inte brytas om det inte är absolut nödvändigt.
Det sägs ju att alla mår bra av struktur och det stämmer säkert, visst kan det kännas tråkigt i många läge men faktiskt så i längden så lönar det sig. Här lönar det sig extra eftersom vi slipper en del av bråken.

Ha en skön eftermiddag i solen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar