torsdag 4 mars 2010

Temalekplatsen


Kristian har semester idag och imorgon, det var egentligen meningen att vi skulle vara i Lund idag men det blev ändrat, en helt annan historia som jag inte orkar dra här och nu.

Ludvig pratar hela tiden om att ska vi inte åka bil, ska vi inte åka någonstans, ska vi inte hem till någon.
Solen sken så vackert i förmiddags så när morgonbestyren var klara och lite tvätt tvättad så tog vi bilen och körde ner till temalekplatsen i Hammars Park. Åker vi till en lekplats så är det oftast dit, där känner Ludvig sig "hemma"

Han är grym och med den vilja han har så kommer han att klara massor trots sina svårigheter.
Där är en stor gunga, han gick dit (med hjälp förstås) och sen satte han själv fart på den och hängde sig sen över den och tog sig upp i farten.
Han gick bort till lilla skeppet och jag hjälpte honom upp men sen gick han däruppe själv, känner sig fram med sina händer. På ett ställe så måste det ha känts som ett djup eller något för han böjde sig ner och kände med handen innan han tog ett steg.

Han klättrade i nätet, nästan helt själv tog han sig upp, idag tog vi ett nät som är stilla och inte det som gungar när de klättrar där. Han var jätteduktig med att känna med händer o fötter var han hade de olika stegen. Det han behövde hjälp med var att ta sista steget upp på själva ställningen men där stod Kristian och väntade på honom.

Vilken total lycka för barnen idag, tänk att vi kan glädja dem så lätt med att bara åka till lekplatsen. Vi åkte vid lunch för då tänkte vi att där inte var några dagis eller skolor och det var där inte heller. Det är ganska bra att vara där själv så Ludvig kan träna i sin egen takt.

Nu ikväll började Ludvig prata om popcorn och varför inte lyxa till det lite en helt vanlig torsdag genom att ta fram popcorn maskinen så efter maten hjälpte barnen till att göra popcorn och så förgyllde vi deras dag lite ytterligare.

5 kommentarer:

  1. Så härligt syskonfoto! Lyckan verkligen strålar från dem. Underbart!

    SvaraRadera
  2. Och vi känner igen oss :-) - det var ju också en speciell gång att få träffa Ludvig där precis innan transplantationen.

    Kram fr Karin

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Karin, jag håller med, det var en speciell dag den där sista gången vi sågs där innan transplantationen. Jag är glad att vi han ses där då, att ni fick träffa den "gamle" Ludvig en gång så nära innan den stora dagen. Visst kan vi hitta den "gamle" Ludvig även nu, med hans prat och skratt men...skillnad är där.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Madde, du ska veta att vi tycker precis lika mycket om Ludvig som han är nu - han är annorlunda men, tja, jag kan inte låta bli att beundra honom och känna ännu mer för honom som han är nu - vilken kämpe! Jag är övertygad om att han blir sig själv, som han var innan, mer och mer, även om han får behålla något handikapp. Malin relaterar fortfarande till Ludvig som en mycket speciell vän.

    Stackars Kristian som också har det tufft! Psoriasis låter inte heller roligt. Är det inte det som brukar bli bättre av sol? I så fall får han se till att gå ut i helgen.

    Fredagskram från Karin

    SvaraRadera